Κόσμος

Μαρόκο: Η υπουργός Πολιτισμού του Μακρόν με το ροζ καφτάνι και τα χρυσά κεντήματα που έκλεψε τις εντυπώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίσημη επίσκεψη στο Μαρόκο πραγματοποιεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με την υπουργό Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί, κι όχι την Μπριζίτ Μακρόν, να κλέβει τις εντυπώσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιεί τριήμερη κρατική επίσκεψη στο Μαρόκο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν και υπουργούς της κυβέρνησης του Μισέλ Μπαρνιέ, μεταξύ των οποίων είναι και η εντυπωσιακή υπουργός Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η αποκατάσταση των δεσμών μεταξύ της Γαλλίας και του Μαρόκου, μετά από τρία χρόνια διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’ διοργάνωσε ένα μεγαλοπρεπές δείπνο στο Βασιλικό Παλάτι της Ραμπάτ για να γιορτάσει αυτή τη νέα αρχή ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η υπ. Πολιτισμού της Γαλλίας, που φυσικά βρισκόταν στη λίστα των προσκεκλημένων, εντυπωσίασε με την άφιξή της, φορώντας ένα ροζ καφτάνι.

Η επιλογή ρούχου δεν ήταν τυχαία αφού αντανακλά την διπλή της υπηκοότητα, γαλλομαροκινή, και τις ρίζες του μαροκινού χτίστη πατέρα της, Μπαρέκ Μπενάμαρ, που ήρθε στη Γαλλία το 1963.

Το καφτάνι, που φοριέται συχνά σε ειδικές περιστάσεις, είναι ένα παραδοσιακό μαροκινό ένδυμα που χρονολογείται από την οθωμανική εποχή. Είναι ένα μακρύ φόρεμα, συχνά φτιαγμένο από μετάξι και διακοσμημένο με σχέδια από χρυσή ή ασημένια κλωστή.

Το κομμάτι που διάλεξε η 58χρονη πολιτικός είχε πλήθος χρυσών κεντημάτων στον λαιμό, τα μανίκια και τις ραφές, με μεγάλη ουρά ενώ ήταν ανοιχτό στο ύψος των ποδιών, αποκαλύπτοντας τα πόδια της σε κάθε της βήμα.

Το όλο λουκ ολοκλήρωσε με μια χοντρή ζώνη και χρυσά πέδιλα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Γαλλία - Η ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι «έμεινε έκπληκτη» από τα σχόλιά του Αμερικανού προέδρου, τα οποία ήταν «εντελώς κατασκευασμένα»
Τζόρτζια Μελόνι
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο