Κόσμος

Μαρόκο: «Ξετρύπωσαν» γιγάντια ποσότητα κάνναβης – Πάνω από 31 τόνους

Η μαροκινή αστυνομία ανακοίνωσε την κατάσχεση ποσότητας «ρεκόρ» 31 τόνων κάνναβης σε αποθήκη κοντά στην Ταγγέρη και τη σύλληψη ενός υπόπτου.

Αστυνομικοί απέτρεψαν μεγάλη επιχείρηση διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών, προχωρώντας στην κατάσχεση «φορτίου ρεκόρ 31 τόνων 187 κιλών ρητίνης κάνναβης» αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η Γενική Διεύθυνση Εθνικής Ασφαλείας.

Η επιχείρηση διεξήχθη σε αποθήκη κοντά στην Ταγγέρη, όπου η κάνναβη είχε «συσκευαστεί και τοποθετηθεί μέσα σε ομοιώματα φρούτων και λαχανικών, το χρώμα και το μέγεθος των οποίων μπορούσαν να διευκολύνουν την έξοδό τους από το Μαρόκο ως αγροτικών προϊόντων προς εξαγωγή», εξήγησε η ίδια πηγή.

Μεγάλο ρυμουλκό ψυγείο με δεκάδες σάκους και άλλες συσκευασίες που περιείχαν χασίς κατασχέθηκε επίσης στην αποθήκη.

Άνδρας 61 ετών, με ποινικό μητρώο, συνελήφθη και προφυλακίστηκε καθώς τον βαρύνουν «υποψίες πως συνδέεται με κύκλωμα εγκληματιών το οποίο δραστηριοποιείται στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών», ανέφερε ακόμη η DGSN.

Η έρευνα συνεχίζεται για να «εντοπιστούν όλα οι εγχώριες και διεθνείς διακλαδώσεις αυτού του εγκληματικού κυκλώματος».

Οι μαροκινές αρχές ανακοινώνουν κατά καιρούς κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων ρητίνης κάνναβης. Η επιχείρηση που ανακοινώθηκε χθες είναι η σημαντικότερη φέτος.

Πάνω από 191 τόνοι κάνναβης κατασχέθηκαν το 2021, ποσότητα μειωμένη κατά 12% σε σύγκριση με το 2020, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.

Το 2021, στο βασίλειο υιοθετήθηκε νόμος που επιτρέπει τη θεραπευτική χρήση κάνναβης, μείζων μεταρρύθμιση στο κράτος της βόρειας Αφρικής που συγκαταλέγεται στους κυριότερους παραγωγούς χασίς παγκοσμίως, με τις μεγαλύτερες καλλιέργειες να εντοπίζονται στην ορεινή περιοχή Ριφ (βόρεια).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς αναλαμβάνει καγκελάριος της Γερμανίας – Ο ξεχασμένος υποψήφιος που έχει να ανέβει ένα «βουνό»
Θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πολιτικός που εκλέγεται καγκελάριος της Γερμανίας (μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ – 73 ετών το 1949) και αυτός με το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό (25,5%)
Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς 3
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1