Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαρόκο: “Μοναχικοί λύκοι” του ISIS έσφαξαν τις δύο τουρίστριες

Μαρόκο: “Μοναχικοί λύκοι” του ISIS έσφαξαν τις δύο τουρίστριες

Οι αρχές του Μαρόκου θεωρούν ότι οι τέσσερις ύποπτοι για τη δολοφονία δύο τουριστριών στο Όρος Άτλας έδρασαν με δική τους πρωτοβουλία, μολονότι είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας τους χαρακτήρισε μάλιστα “μοναχικούς λύκους”.

Η Λουίζα Βεστάγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και η Μάρεν Γιούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, βρέθηκαν δολοφονημένες νωρίς το πρωί της περασμένης Δευτέρας κοντά στο χωριό Ιμλίλ, τόπο συγκέντρωσης και αναχώρησης για το Όρος Τουμπκάλ, την ψηλότερη βουνοκορφή στην Αφρική, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για πολλούς τουρίστες.


Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας οι τέσσερις ύποπτοι, ηλικίας μεταξύ 25 και 33 ετών, είχαν πάει στο Ιμλίλ με σκοπό να διαπράξουν κάποιο έγκλημα, χωρίς όμως να έχουν επιλέξει στόχο εκ των προτέρων.
Είχαν ορκιστεί πίστη στο ΙΚ σε βίντεο που γύρισαν την Παρασκευή πριν βρεθούν τα πτώματα των δύο νεαρών γυναικών, αλλά πάντως δίχως να συνεννοηθούν με την οργάνωση ή οποιονδήποτε στο εξωτερικό, κατά τον ίδιο αξιωματούχο.
Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν το κατά πόσον είναι αυθεντικό ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενδέχεται να καταγράφει τον αποκεφαλισμό της μιας από τις δύο νέες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης ωστόσο, «το βίντεο δεν έχει φόντο», ενώ και «τα ρούχα του θύματος» δεν ταιριάζουν με «αυτά που φόραγε στην πραγματικότητα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις