Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μάρτιν Σούλτς για… Όσκαρ! 6% μπροστά από τη Μέρκελ

Μάρτιν Σούλτς για… Όσκαρ! 6% μπροστά από τη Μέρκελ

Στο ερώτημα “Μάρτιν Σούλτς ή Άγγελα Μέρκελ;”, οι Γερμανοί ψηφοφόροι έχουν σαφή απάντηση: Σούλτς και… ξερό ψωμί!

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών θα κέρδισε δια περιπάτου την Άνγκελα Μέρκελ αν οι Γερμανοί ψηφοφόροι καλούνταν να εκλέξουν άμεσα τον καγκελάριό τους. Αυτό τουλάχιστον δείχνει έρευνα εταιρείας online δημοσκοπήσεων Civey, η οποία διεξήχθη μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Spiegel.

Η ερώτηση σαφής: ποιον από τους δύο θα προτιμούσαν σε περίπτωση που ο καγκελάριος μπορούσε να εκλεγεί απευθείας από τον λαό; Το 44% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σούλτς και το 38% την Άνγκελα Μέρκελ. Το 19% δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο.

Μεγάλη στήριξη θα είχε ο Σούλτς από τους ψηφοφόρους του κόμματος Η Aριστερά (Die Linke), δεδομένου ότι θα τον ψήφιζε το 74%, και από τους ψηφοφόφους των Πρασίνων (Die Gruenen), με μικρότερο όμως ποσοστό (63%).

Αντίθετα, οι ψηφοφόροι του Φιλελεύθερου Κόμματος Γερμανίας (FDP) θα προτιμούσαν την καγκελάριο Μέρκελ σε ποσοστό 53,2%, αλλά μόνο το 19,1% των ψηφοφόρων του λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα την προτιμούσε και ακόμα λιγότεροι τον Μάρτιν Σούλτς (17,6%).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε