Κόσμος

Mary Anning: Η Παλαιοντολόγος που ανάγκασε τους πάντες να της υποκλιθούν

Με ένα doodle, η Google τιμά σήμερα τη 215η επέτειο από τη γέννηση της Mary Anning, μιας γυναίκας που έγραψε τη δική της ιστορία στην επιστήμη της παλαιοντολογίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Mary Anning γεννήθηκε το 1799 στο Lime Regis στην Αγγλία και έζησε την εποχή του γαλλοβρετανικού πολέμου. Ήταν μόλις 16 ετών όταν έγινε η μάχη του Βατερλό και αργότερα, το 1837, είδε τη Βικτόρια να στέφεται βασίλισσα της Αγγλίας.

Δεν εκπαιδεύτηκε ποτέ ως επιστήμονας. Αλλά οι ανακαλύψεις της άλλαξαν μια ολόκληρη επιστήμη! Ήταν εκείνη που βρήκε για πρώτη φορά απολιθώματα προϊστορικών ζώων.

Η πόλη όπου γεννήθηκε και έζησε όλη της τη ζωή, το Lime Regis, στην επαρχία του Dorset, βρισκόταν κοντά στη θάλασσα. 200 χρόνια πριν, το Dorset ήταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Και ήταν γεμάτη άγνωστα ζώα. Και η Μαίρη Άννινγκ βρήκε τα απολιθώματά τους.

Ήταν το 1811 είχε πάει στην παραλία με τον αδερφό της, τον Τζόζεφ. Βρέθηκαν κοντά σε έναν γκρεμό, πιθανότατα στον ίδιο απ’ όπου έπεσε και σκοτώθηκε ο πατέρας τους. Ο Τζόζεφ είδε ένα κρανίο να εξέχει. Η Μαίρη είχε μαζί της ένα σφυρί και πολύ προσεκτικά έφερε στο φως τον σκελετό. Έμοιαζε με κροκόδειλο.
Μόλις είχε βρει το πρώτο ολοκληρωμένο απολίθωμα του ισχυόσαυρου!

Επειδή προερχόταν από φτωχή οικογένεια, δεν έμαθε πολλά στο σχολείο. Έμαθε να διαβάζει και να γράφει. Έμαθε τον εαυτό της για τη γεωλογία και την ανατομία! Έκανε μόλις ένα ταξίδι σε ολόκληρη τη ζωή της. Γι’ αυτό και διάσημοι επιστήμονες που ήθελαν να τη συναντήσουν, έπρεπε να την επισκεφτούν για να δουν από κοντά τα απολιθώματα που είχε ανακαλύψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Mary Anning: To Google τιμάει τη διάσημη παλαιοντολόγο

Η ιστορία του Κύβου του Ρούμπικ: Η Google τιμάει το γνωστό παζλ

Maria Gaetana Agnesi: Η γυναίκα που έλυνε μαθηματικά προβλήματα στον ύπνο της

104η επέτειος γέννησης της Dorothy Hodgkin

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με 22χρονη Γερμανίδα που χάθηκε πριν 11 χρόνια: Η εξαφάνιση του μοντέλου και οι αναφορές στο δίκτυο Επστάιν
Η Μισέλ ήθελε να εργαστεί ως μοντέλο και είχε έρθει σε επαφή με έναν μάνατζερ, τον Ντάνιελ Σιάντ, ο οποίος φέρεται να είχε διασυνδέσεις με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν
Φωτογραφίες εγγράφων που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τους φακέλους του Τζέφρι Επστάιν
Συναγερμός στο Αμβούργο: Εκκενώθηκε ο χώρος ασφαλείας του αεροδρομίου – Άγνωστος πάτησε ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης
Ένας άνδρας πάτησε ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης που ανοίγει οδούς διαφυγής, αποκτώντας μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην περιοχή ασφαλείας, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας
Αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Αμβούργου
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες