Κόσμος

Μασάνε! Τρώνε ακάθεκτοι κρέας νυχτερίδας παρά τον κοροναϊό στην Ινδονησία


Ο κοροναϊός μπορεί να έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Ινδονησία παραμένουν πιστοί στις γαστρονομικές τους προτιμήσεις. Καταναλώνουν στο… φουλ κρέας νυχτερίδας παρά το γεγονός ότι μπορεί από τα συγκεκριμένα ζωάκια να έχει ξεκινήσει ο κοροναϊός.

Το κρέας νυχτερίδας στην Ινδονησία αποτελεί εκλεκτό… μεζέ και οι κάτοικοι της χώρας δεν πτοούνται παρά τα όσα κυκλοφορούν.

Η φυλή Μιναχάσαν που ζει στο βόρειο Σουλαουέσι χρησιμοποιεί το κρέας νυχτερίδας στο παραδοσιακό της φαγητό με κάρυ με την ονομασία «πανίκι». Σε αυτό χρησιμοποιούνται ολόκληρες οι νυχτερίδες περιλαμβανομένων των κεφαλιών και των φτερών τους.

«(Ο κοροναϊός) δεν επηρέασε τις πωλήσεις», δήλωσε ο έμπορος Στένλι Τιμπουλένγκ από τον πάγκο του στην πόλη Τομοχόν του βόρειου Σιλαουέσι, νότια της πρωτεύουσας της επαρχίας Μανάντο. «Στην πραγματικότητα (…) οι πωλήσεις συνεχίζονται. Πάντα ξεπουλάμε», πρόσθεσε.

Κατά μέσο όρο ο Τιμπουλένγκ πουλάει 50 με 60 νυχτερίδες, ενώ στη διάρκεια εορτών μπορεί να πουλήσει ακόμη και 600.

«Οι νυχτερίδες είναι η αγαπημένη πηγή πρωτεϊνών για τους κατοίκους, κυρίως στο βόρειο Σουλαουέσι», δήλωσε ο Ουίλιαμ Β. Βονγκσό, ειδικός στην κουζίνα της Ινδονησίας και συγγραφέας περισσότερων από έξι βιβλίων. «Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι τα φτερά», πρόσθεσε.

Πρώτα αφαιρούν τους αδένες από τις μασχάλες και τον λαιμό της νυχτερίδας για να ξεφορτωθούν την άσχημη οσμή τους. Μετά τις καίνε για να φύγουν οι τρίχες τους προτού τις κόψουν και τις μαγειρέψουν με βότανα, μπαχάρια και γάλα καρύδας.

Ο κοροναϊός πιστεύεται ότι προήλθε από μια αγορά τροφίμων στην Ουχάν, στην οποία πωλούνταν παρανόμως άγρια ζώα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι προήλθε από τις νυχτερίδες και μετά πέρασε στους ανθρώπους, πιθανότατα μέσω ενός άλλου είδους.

Προς το παρόν κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί στην Ινδονησία, όμως η επιδημία ώθησε αρκετά εστιατόρια της Τζακάρτα να αφαιρέσουν τις νυχτερίδες από το μενού τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Μουσείο του Λούβρου: Αυτά είναι τα κοσμήματα που εκλάπησαν μετά τη θεαματική ληστεία – Σώθηκε το «καταραμένο» διαμάντι
Η λεία, ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας, περιλαμβάνει οκτώ εξαιρετικά κοσμήματα που αφηγούνται την ιστορία των βασιλισσών και αυτοκρατειρών της Γαλλίας, τα οποία κλάπηκαν μέσα σε μόλις 7 λεπτά από τη Γκαλερί Απόλλων
Κολιέ και σκουλαρίκια με σμαράγδια από το σετ κοσμημάτων της Μαρίας-Λουίζας
Μουσείο του Λούβρου: Βίντεο από τη στιγμή που οι διαρρήκτες κλέβουν τα κοσμήματα στη Γκαλερί Απόλλων
Οι εικόνες δείχνουν έναν από τους διαρρήκτες τη στιγμή που κλέβει τα κοσμήματα στο Λούβρο - Η λίστα των κλεμμένων αντικειμένων αποκαλύφθηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού
Στιγμιότυπο από το βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στο Λούβρο, όταν ο ληστής κλέβει τα κοσμήματα