Κόσμος

Μάσκα με το ζόρι θα φορά ο Μπολσονάρο – Η απόφαση του δικαστηρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε τον πρόεδρο της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρο να φορά μάσκα “σε όλους τους δημόσιους χώρους”, κάτι που δεν έκανε και τόσο συχνά.

Ο δικαστής Ρενάτο Μπορέλι αναφέρει ότι πρόστιμο 2.000 ρεάις (σχεδόν 340 ευρώ) θα επιβληθεί στον Μπολσονάρο αν εμφανιστεί και πάλι δημόσια χωρίς να φορά μάσκα όπως απαιτείται με διάταγμα που ισχύει στην Ομοσπονδιακή περιφέρεια της Μπραζίλιας.

Ο Μπολσονάρο “έχει την υποχρέωση να σέβεται τους ισχύοντες νόμους καθώς και να διασφαλίζει την ευημερία των πολιτών και συνεπώς να υιοθετεί τα υγειονομικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του ιού”, υποστήριξε ο ομοσπονδιακός δικαστής.

Η απόφαση αυτή ισχύει επίσης για το σύνολο των συνεργατών του αρχηγού του κράτους, δεδομένου ότι η χρήση μάσκας είναι θεωρητικά υποχρεωτική εδώ και εβδομάδες στις περισσότερες περιφέρειες της Βραζιλίας.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ