Κόσμος

Μαστίγωσαν Σαουδάραβα πρίγκιπα – Άγνωστο το έγκλημά του

Ένας σαουδάραβας πρίγκιπας μαστιγώθηκε στην Τζέντα κατόπιν σχετικής εντολής δικαστηρίου, έγραψε σήμερα μια σαουδαραβική εφημερίδα, πριν συμπληρωθεί ένας μήνας αφότου ένας άλλος πρίγκιπας θανατώθηκε στο βασίλειο μετά την καταδίκη του για ανθρωποκτονία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο σύντομο δημοσίευμα της εφημερίδας Οκάζ δεν αποκαλύπτεται το αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε η συγκεκριμένη μορφή ποινικού κολασμού. Διευκρινίζεται ότι το μέλος αυτό της οικογένειας των αλ Σαούντ καταδικάστηκε επίσης να εκτίσει ποινή φυλάκισης. Δεν αναφέρεται το όνομά του, ούτε πόσα χτυπήματα με μαστίγιο δέχθηκε.

Η μαστίγωση του κρατούμενου έγινε από έναν αστυνομικό τη Δευτέρα αφού υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί ότι ήταν σε θέση να αντέξει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης του ουαχαμπιτικού βασιλείου για να σχολιάσει την υπόθεση.

Στη Σαουδική Αραβία εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου. Δικαιοσύνη αποδίδουν ιερωμένοι.

Ένας σαουδάραβας πρίγκιπας εκτελέστηκε στο Ριάντ τη 18η Οκτωβρίου αφού ένα δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία ενός άλλου Σαουδάραβα, ανέφεραν επίσημα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις αρχές, επρόκειτο για την πρώτη εκτέλεση ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας από τη δεκαετία του 1970.

Ο πρίγκιπας Τούρκι μπιν Σαούντ αλ Καμπίρ ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Άντελ αλ Μοχάιμιντ έπειτα από αψιμαχία που είχαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του βασιλείου. Ορισμένοι χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης εξέλαβαν την ιδιαίτερα σπάνια εκτέλεση αυτή ως ένδειξη «ισονομίας» στο βασίλειο.

Στη Σαουδική Αραβία έχουν εκτελεστεί από τις αρχές της χρονιάς 137 άνθρωποι, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων ανακοινώσεων. Πέρυσι οι εκτελέσεις είχαν ανέλθει σε 153, επίπεδο δίχως προηγούμενο για μια εικοσαετία.

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία εκφράζει έντονη ανησυχία εδώ και μήνες για τις εκτελέσεις στη χώρα και καλεί το Ριάντ να εφαρμόσει μορατόριο στην επιβολή της εσχάτης των ποινών. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η Σαουδική Αραβία κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως βάσει του αριθμού των εκτελέσεων, πίσω μόνο από το Ιράν και το Πακιστάν.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ζυμαρικά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών φορτηγών – Ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Τζιόρτζια Μελόνι προετοιμάζει επίσης αυστηρά μέτρα ασφαλείας ως απάντηση στις ταραχές του Σαββατοκύριακου στο Μιλάνο και σε άλλες πόλεις του Βορρά, οι οποίες ξέσπασαν στο πλαίσιο διαδηλώσεων κατά του πληθωρισμού
Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ζυμαρικά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών φορτηγών – Ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα
Ιταλία: Έκλεψαν 26 ιστορικά ρολόγια αξίας 150.000 ευρώ από το ανάκτορο της Βενάρια Ρεάλε στο Τορίνο
Τα κλεμμένα αντικείμενα, γαλλικής και αγγλικής κατασκευής, ήταν κατασκευασμένα από χρυσό και σμάλτο και φυλάσσονταν σε ειδική προθήκη στην Αίθουσα Ακροάσεων του Δούκα της Σαβοΐας
Το ιστορικό ανάκτορο της Βενάρια Ρεάλε
Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ: Τον αποκαλούν το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ – Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας οδηγεί τους νέους ψηφοφόρους στην αγκαλιά της ακροδεξιάς
Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν ενίσχυση του κόμματός του «Εβραϊκή Ισχύς», ειδικά σε νεότερους ψηφοφόρους
Ben Gvir
Reuters: Σε πολιτικό αδιέξοδο ο Μακρόν, «αυτοκινητόδρομος» η διαδρομή Λε Πεν προς την εξουσία
Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο, αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις και μια κυβέρνηση που δυσκολεύεται να διαμορφώσει σταθερή κατεύθυνση
Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν