Κόσμος

Μαχαίρωσαν τον ιμάμη στο Φατίχ τζαμί της Κωνσταντινούπολης

Πανικός προκλήθηκε στο Φατίχ τζαμί, στην Κωνσταντινούπολη, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στον ιμάμη

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (08.01.2023), όταν ο δράστης εισέβαλε στο Φατίχ τζαμί φωνάζοντας συνθήματα. Οι άνθρωποι του τεμένους τον απομάκρυναν, αλλά εκείνος ξαναμπήκε και ζήτησε να μιλήσει με τον ιμάμη. 

Η κατάσταση ξέφυγε με τον δράστη να μαχαιρώνει έναν άνδρα που προσπάθησε να τον εμποδίσει, αλλά και τον ιμάμη. 

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

 

Και οι δυο μεταφέρθηκαν στο κοντινότερό νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά ενημέρωσε πως ο δράστης έχει συλληφθεί από τις αρχές και τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται ήδη από την Γενική Εισαγγελία.

 

 

Το περιστατικό καταδίκασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα του δίχρονου αγοριού στην Ιταλία μετά τη μεταμόσχευση κατεστραμμένης καρδιάς και το «όχι» για νέα επέμβαση - «Όσο αναπνέει ελπίζω»
«Πρέπει να αντέξω, έχω άλλα δύο παιδιά», λέει η μητέρα για τον μικρό Ντομένικο που παραμένει στη ζωή μόνο χάρη σε ένα μηχάνημα που, όμως, βλάπτει προοδευτικά τα όργανα του
Η Patrizia Mercolino, μητέρα του μικρού παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μεταμόσχευση καρδιάς φεύγει από το νοσοκομείο Monaldi μαζί με τον πατέρα και συγγενείς στη Νάπολη της Ιταλίας