Κόσμος

Μαχαίρωσε στο μάτι τον φύλακα του μπαρ επειδή του ζήτησε να φορέσει μάσκα!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας 43χρονος άνδρας μαχαίρωσε στο πρόσωπο ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας ενός μπαρ στη Βρέστη sστη Δυτική Γαλλία όταν του απαγόρευσε να μπει μέσα επειδή δεν φορούσε μάσκα!

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (14.08.2020), γύρω στα μεσάνυχτα, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Ο πελάτης, αφού τον έδιωξαν στην είσοδο, επέστρεψε μισή ώρα αργότερα κρατώντας ένα μαχαίρι, επιτέθηκε στον φύλακα και τον χτύπησε δύο φορές τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο μάτι. Άλλοι πελάτες του μπαρ έσπευσαν να βοηθήσουν τον αιμόφυρτο τραυματία.

Ο τραυματίας χειρουργήθηκε το πρωί του Σαββάτου και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο δράστης, ο οποίος ήταν μεθυσμένος και στο παρελθόν έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, τέθηκε υπό κράτηση. Η αστυνομία της Βρέστης σημείωσε ότι «ήταν ήδη γνωστός» στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Αυξάνονται οι επιθέσεις μετά από συστάσεις για μάσκα

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί άνθρωποι έχουν δεχτεί επίθεση απλώς και μόνο επειδή ζήτησαν από άλλους να φορέσουν μάσκα, σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική η χρήση της.

Στις αρχές Ιουλίου, ένας οδηγός λεωφορείου ζήτησε από τέσσερις επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και εκείνοι τον ξυλοκόπησαν με τόση αγριότητα που πέθανε. Και σε εκείνη την περίπτωση, οι δύο από τους δράστες ήταν γνωστοί στις αρχές για άλλα αδικήματα που είχαν διαπράξει στο παρελθόν. Στις αρχές Αυγούστου, σε ένα καθαριστήριο, ένας πελάτης ζήτησε από έναν άλλον να φορέσει τη μάσκα του. Οι τόνοι ανέβηκαν και ο «απείθαρχος» πελάτης έφυγε για να επιστρέψει κατόπιν με ενισχύσεις. Τέσσερις άνδρες ξυλοκόπησαν τον άτυχο άνδρα, οι δύο με γυμνά χέρια και οι άλλοι δύο με ρόπαλα του μπέιζμπολ, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Ταυτοποιήθηκαν δύο ύποπτοι για την απόπειρα επίθεσης με drone στη Λειψία – Ο ένας σχετίζεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Πρόκειται για έναν άνδρα που γεννήθηκε στη Ρωσία και έχει λετονικό διαβατήριο, καθώς και έναν από τη Λευκορωσία με ρωσικό διαβατήριο, ο οποίος είναι ήδη γνωστός στις αρχές
07 August 2026, Saxony, Schkeuditz: Police officers are walking across a field on the grounds of Leipzig Airport. The investigation into the discovery of the explosive-laden drone is ongoing. Numerous police officers are on the scene near the northern runway, searching the area on foot. 10
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων στο Νεπάλ - Πιθανό να βρεθούν ζωντανοί δεκάδες εγκλωβισμένοι εργάτες σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο
Τουλάχιστον 1.130 άνθρωποι είναι οι νεκροί από την καταστροφική πλημμύρα, και πάνω 4.500 οι αγνοούμενοι σε Νεπάλ και Θιβέτ - Ανησυχίες λόγω της κακοκαιρίας και των συνεχώς κατολισθήσεων
Nepal army soldiers work during a search and rescue operation outside a tunnel near the Hydropower Project sites, following deadly flash floods and mudslides, in Rasuwa district, Nepal, in this handout obtained by Reuters on September 1, 2026. Nepal Army/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.