Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαχητικό της Ρωσίας «εξαπέλυσε πύραυλο» κοντά σε αεροσκάφος της Βρετανίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Μαχητικό της Ρωσίας «εξαπέλυσε πύραυλο» κοντά σε αεροσκάφος της Βρετανίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας εξαπέλυσε πύραυλο κοντά σε ένα μη οπλισμένο αεροπλάνο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF) κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Το περιστατικό έκανε γνωστό ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, μιλώντας στην Βουλή των κοινοτήτων. 

«Στις 29 Σεπτεμβρίου ένα άοπλο RAF RC-135 Rivet Joint, ένα αεροσκάφος πολιτικού τύπου που εκτελούσε περιπολία ρουτίνας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αλληλεπίδρασε με δύο ρωσικά οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη SU-27» είπε ο Μπεν Γουάλας. Κατά τη διάρκεια της 90λεπτης αλληλεπίδρασης, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε ότι τα Su-27 εκτόξευσε έναν πύραυλο κοντά στο αεροπλάνο της RAF. 

Σημείωσε επίσης ότι η Βρετανία ανέστειλε προσωρινά τις περιπολίες μετά το σοκαριστικό περιστατικό, περιγράφοντάς το ως «δυνητικά επικίνδυνη εμπλοκή». Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, η Ρωσία απέδωσε την ευθύνη για την εκτόξευση του πυραύλου σε «τεχνική δυσλειτουργία» του μαχητικού Su-27.

«Δεν θεωρούμε ότι επρόκειτο για σκόπιμη κλιμάκωση από τους Ρώσους, η ανάλυσή μας θα συμφωνούσε ότι επρόκειτο για δυσλειτουργία» είπε ο Μπεν Γουάλας. «Ωστόσο, είναι μια υπενθύμιση του πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα πράγματα όταν επιλέγεις να χρησιμοποιείς τα μαχητικά σου με τον τρόπο που έκαναν οι Ρώσοι για πολλές χρονικές περιόδους» πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Sun και Sky News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις