Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαύρη Θάλασσα: Η Ρωσία αντιμετωπίζει ως «προβοκάτσια» την πτώση του αμερικανικού drone

Μαύρη Θάλασσα: Η Ρωσία αντιμετωπίζει ως «προβοκάτσια» την πτώση του αμερικανικού drone

Η Ρωσία θεωρεί «προβοκάτσια» το περιστατικό με το ρωσικό μαχητικό Su-27 και το αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό ανέφερε στις τελευταίες του δηλώσεις ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ, οι οποίες μεταδόθηκαν από το πρακτορείο RIA Novosti.

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό ως προβοκάτσια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ρωσίας, αφότου κλήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να του κοινοποιηθεί η «έντονη διαμαρτυρία» της αμερικανικής κυβέρνησης για το συμβάν με το drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι το αμερικανικό MQ-9 Ripper συνετρίβη εξαιτίας της πρόσκρουσης με ένα ρωσικό μαχητικό Su-27, εκδοχή την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η Μόσχα που ισχυρίζεται ότι κατέπεσε συνεπεία απότομου ελιγμού.

Υπενθυμίζεται ότι ένα αμερικανικό drone έπεσε προχθές (14.03.2023) στη Μαύρη Θάλασσα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σύγκρουση με ρωσικό μαχητικό. Οι Αμερικανοί κατηγορούν τη Μόσχα ότι του προκάλεσε επίτηδες βλάβη ενώ το Κρεμλίνο απαντά ότι δεν υπήρξε καμία… παρέμβαση από μεριάς του Su-27.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το επεισόδιο σημειώθηκε σε διεθνή εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια μιας τυπικής άσκησης των ΗΠΑ. Ήταν αρκετό, όμως, για να επιστρέψουν οι σχέσεις των δύο χωρών σε ψυχροπολεμικό κλίμα, όπως αναφέρουν αρκετά διεθνή ΜΜΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις