Παρασκευή, 24 Μαΐ
28oC Αθήνα

Μαύρη τρύπα: Θα σέβεστε τους Muse!

μαύρη τρύπα

Για πρώτη φορά στην ιστορία είδαμε μια μαύρη τρύπα να αποτυπώνεται στον φακό και οι fans του συγκροτήματος Muse έχουν έναν λόγο παραπάνω να… ενθουσιάζονται!

Το άλμπουμ των Muse «Black Holes and Revelations» (Μαύρες Τρύπες και Αποκαλύψεις) αναμφισβήτητα βρέθηκε ξανά στην κορυφή των υπηρεσιών ροής μουσικής και βίντεο. Αφορμή βέβαια η μαύρη τρύπα!

Η μαύρη τρύπα και οι… Muse

Η δημοσίευση της πρώτης φωτογραφίας μιας μαύρης τρύπας βρήκε τον αρχηγό των Muse, Ματ Μπέλαμι και τους θαυμαστές του συγκροτήματος σε καλή φόρμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το NME.

Οι επιστήμονες του διεθνούς Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων (Event Horizon Telescope-EHT) ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά «φωτογράφισαν» τη μεγάλη μαύρη τρύπα που υπάρχει στο κέντρο ενός γαλαξία, συγκεκριμένα του γιγάντιου γαλαξία Μessier 87 (Μ87), που βρίσκεται πάνω από 500 εκατομμύρια τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά) και έχει διάμετρο 40 δισ. χιλιάδες χιλιόμετρα – περίπου τρία εκατομμύρια φορές το μέγεθος της Γης.

Φυσικά, οι θαυμαστές των Muse πήραν αμέσως θέση και συνέδεσαν αυτή την αστρονομική ανακάλυψη με την εικόνα του εξώφυλλου του τρίτου άλμπουμ ‘Black Holes and Revelations’ του συγκροτήματος και την τεράστια επιτυχία του ‘Supermassive Black Hole’ (Υπερμεγέθης μαύρη τρύπα) – και τα δύο κυκλοφόρησαν το 2006.

Ο Μπέλαμι έγραψε στο Twitter «Supermassive black hole, τελικά εντοπίστηκε», ενώ οι θαυμαστές των Muse απόλαυσαν τη σύνδεση της είδησης και της μουσικής με σχόλια που δείχνουν πόσο μπροστά από την εποχή τους είναι οι Βρετανοί ρόκερς.

Το tweet συγκέντρωσε περισσότερα από 14,000 likes και κάποιοι από τους θαυμαστές που γνωρίζουν τους στίχους άρχισαν να τους γράφουν.

«Περιμένω αυτό το tweet όλη την ημέρα», έγραψε ένας χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ενώ άλλος πρόσθεσε: «A, εκεί είναι».

«Έχασα την αποκάλυψη των “Black Holes and Revelations”, έπαιξαν Muse ή Soundgarden;» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο.

«Αυτή είναι μία “Supermassive black hole” (φαίνεται στην κάμερα σαν να αρχίζουν να παίζουν οι Muse» έγραψε άλλος χρήστης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις