Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαυροβούνιο: Άντρας κρατάει ομήρους σε τράπεζα – Ισχυρίζεται ότι έχει εκρηκτικά

Μαυροβούνιο: Άντρας κρατάει ομήρους σε τράπεζα - Ισχυρίζεται ότι έχει εκρηκτικά
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένας άντρας εισέβαλε σε τράπεζα στο Μαυροβούνιο και κρατάει ομήρους, κατηγορώντας μια τοπική επιχείρηση πως έκλεψε χρήματα από εργαζόμενους ενώ έχει δηλώσει πως έχει τοποθετήσει εκρηκτικά γύρω από το κτήριο.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, ο άνδρας που κρατάει ομήρους στην τράπεζα ονομάζεται Edin B. και έχει κολλήσει ένα χαρτί στην είσοδο, στο οποίο αναγράφεται: «Δώστε πίσω τα χρήματα που κλέψατε από υπαλλήλους της Primorska».

Η αστυνομία έχει εκκενώσει τη γύρω περιοχή και έχει διώξει τους κατοίκους από τα σπίτια τους, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ομηρίας.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο άνδρας, διάρκειας 25 λεπτών, δηλώνει ότι θα κρατήσει τους ομήρους μέχρι να γίνει η πληρωμή στους εργαζόμενους και με τον ανάλογο τόκο. Παράλληλα, παρουσιάζει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο που έχει στην κατοχή του συμπεριλαμβανομένου ενός πυροβόλου όπλου, βόμβες μολότοφ, δακρυγόνων, μάσκας αερίου και πανοπλίας, και έχει δηλώσει ότι είναι αποφασισμένος να ρισκάρει τη ζωή του για να πετύχει τον σκοπό του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Russia Today, ο δράστης γύρισε το βίντεο πριν εισβάλλει στην τράπεζα και κρατήσει τους ομήρους. Ο ίδιος αναφέρει σε αυτό πως οι γονείς του είναι μεταξύ των εργαζομένων για τους οποίους διαμαρτύρεται.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον δράστη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις