Κόσμος

Με αγγελία σε εφημερίδες οι Τούρκοι ψάχνουν μηχανικό για να φτιάξουν το δικό τους μαχητικό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια απίστευτη «παρενέργεια» της αποπομπής της Τουρκίας από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των μαχητικών F-35 αναγκάζει την γειτονική μας χώρα να ψάχνει στον σωρό ακόμα και μηχανικούς αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ» στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, σε τουλάχιστον δυο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, εμφανίστηκε την Κυριακή ολοσέλιδη διαφήμιση – αγγελία, με την οποία ζητούνται Τούρκοι μηχανικοί για να συνδράμουν στην κατασκευή του τουρκικού μαχητικού.

Η Τουρκία συμμετείχε στην παραγωγή του F-35 με 1.005 ανταλλακτικά, ωστόσο μεγάλο μέρος της συμμετοχής των τουρκικών εταιρειών στη συμπαραγωγή είχε ήδη «παγώσει».

Για τη σχεδίαση και κατασκευή ενός σύγχρονου, και μάλιστα stealth, μαχητικού τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Απαιτείται το κατάλληλο λογισμικό και ηλεκτρονικά συστήματα, και τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό, οι κατάλληλοι κινητήρες για τους οποίους απαιτούνται πολλά χρόνια, τουλάχιστον 10 με 15, έρευνας και ανάπτυξης ώστε να κατασκευαστεί. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ
Η Ιρανή φοιτήτρια με τα εσώρουχα που έγινε σύμβολο: «Την κρατούσαν δεμένη και της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις»
Η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα το κεφάλι της τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια γυναίκας αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει
Ιράν
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ