Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Με Δένδια, Κασσελάκη και Καρλαύτη η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

Με Δένδια, Κασσελάκη και Καρλαύτη η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

Με λαμπρότητα, αλλά και με μεγάλη υψηλόβαθμη εκπροσώπηση θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Νέα Υόρκη η παρέλαση για επέτειο της 25ης Μαρτίου που θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο.

Όπως έγινε γνωστό στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης θα παρελάσουν μεταξύ των άλλων ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όπως επίσης και Γιώργος Καρλαύτης, ο πρωταθλητής του NFL με τους Κάνσας Σίτι.

Ο αμυντικός των Κάνσας Σίτι Τσιφς, που σε δύο σεζόν στο πρωτάθλημα του Αμερικανικού ποδοσφαίρου έχει ισάριθμα πρωταθλήματα, αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε και θα είναι τελετάρχης.

Ο Καρλαύτης, που ζει τα τελευταία 10 χρόνια στις ΗΠΑ, θα μπει στην πρώτη γραμμή της παρέλασης, η οποία θα ξεκινήσει από το ύψος του Central Park και θα διασχίσει τη φημισμένη 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Παρέλασης, στην 5η Λεωφόρο θα παρελάσουν, μεταξύ άλλων, υπουργοί, πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, διπλωμάτες και αυτοδιοικητικοί από την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως επίσης και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, τόσο από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης όσο και από το Κογκρέσο όπως αναφέρει το ekirikas.com.

Ειδικότερα, ως Μεγάλος Τελετάρχης θα παρελάσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από το Σάββατο, δίνοντας επίσης το «παρών» στη δεξίωση του ξενοδοχείου «Χίλτον», το ίδιο βράδυ, όπως επίσης και στη Δοξολογία, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, το πρωί της Κυριακής, αλλά και στο πρωινό του ξενοδοχείου «Pierre», πριν από την έναρξη της παρέλασης στη 1:30 το μεσημέρι. Στο πλευρό του θα βρίσκεται και ο υπουργός Μεταφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέξης Βαφεάδης, ο Ελληνοαμερικανός δις πρωταθλητής του NFL, Γιώργος Καρλαύτης (George Karlaftis), ο δήμαρχος Χίου, Δρ Ιωάννης Μαλαφής και ο Πέτρος Μπελέρης, εκπροσωπώντας τον προφυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.

Στους Επίτιμους Τελετάρχες, ξεχωρίζει η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θα παραβρεθεί σε όλες τις εκδηλώσεις της Κυριακής αλλά όχι στη δεξίωση του «Χίλτον», καθότι καταφθάνει στη Νέα Υόρκη αργά το Σάββατο. Επίσης, θα υπάρχει και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Βουλής, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο, Ιωάννη Πλακιωτάκη και τους βουλευτές Φίλιππο Φόρτωμα (ΝΔ), Θεόφιλο Ξανθόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ), Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ) και τη διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Μαργαρίτα Φλούδα. Παράλληλα, στις εκδηλώσεις της Νέας Υόρκης θα δώσει το «παρών» ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, η γ.γ. Αποδήμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Θεοδώρα Κωνσταντινίδου, όπως επίσης και οι διπλωματικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Παράλληλα, έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του δημάρχου Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς (Eric Adams), του επικεφαλής της Γερουσίας -και εκλεγμένου στη Νέα Υόρκη- Τσακ Σούμερ (Chuck Schumer), της ομογενούς βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), της βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Γκρέις Μενγκ (Grace Meng), όπως επίσης και άλλων πολιτειακών και ομοσπονδιακών αντιπροσώπων, η παρουσία των οποίων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις