Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Με ένα αφρικανικό τραγούδι οι ευχές στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Με ένα αφρικανικό τραγούδι οι ευχές στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Με ένα αφρικανικό τραγούδι, οι ιεροσπουδαστές από την Αφρική ευχήθηκαν σήμερα στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, για τη μεγάλη ημέρα του Πάσχα.

Τα χριστιανικά ήθη και έθιμα που ζούνε οι ορθόδοξοι χριστιανοί στα βάθη της Αφρικής, όταν εορτάζουν την Ανάσταση, αναβίωσαν σήμερα στον Άγιο Σάββα της Αλεξάνδρειας, εκεί όπου ο Πατριάρχης Θεόδωρος ετέλεσε κεκλεισμένων των θυρών την Ακολουθία της Αγάπης, της Κυριακής του Πάσχα.

Έτσι, αμέσως μετά την εκκλησιαστική ακολουθία, όπου συμμετείχαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος και ο επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, στο προαύλιο του μοναστηριού, οι αφρικανοί ιεροσπουδαστές απέδωσαν έναν ύμνο, ένα τραγούδι προς τιμήν και για το όνομα του Προκαθημένου του ιεραποστολικού πατριαρχείου, Θεοδώρου Β΄, ευχόμενοι χρόνια πολλά και ευχαριστώντας τον, για ό,τι κάνει το Δευτερόθρονο ιεραποστολικό Πατριαρχείο για τα εκατομμύρια των Αφρικανών πιστών χριστιανών.

Από την πλευρά του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μετέφερε τις ευχές του προς την Ελλάδα, το ποίμνιό του σε όλη την Αφρική και τον κόσμο ολόκληρο, κάνοντας την ευχή για να ξεπεραστεί σύντομα η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού.

«Η καρδιά μας γέμισε από αισιοδοξία και ελπίδα με το χαρμόσυνο νέο της Ανάστασης. Ανοίξαν οι ουρανοί και ήρθαν να δώσουνε κουράγιο. Να διαλύσουν κάθε πανδημία που έρχεται να κάνει τον ουρανό συννεφιασμένο. Όχι! Ο ήλιος της Δικαιοσύνης, ο Αναστημένος Ιησούς Χριστός, διαλύει τα νέφη. Διώχνει τη θλίψη. Και στη θέση αυτή, φέρνει τη χαρά, διότι, «Χριστός ανέστη εκ νεκρών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις