Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Με εντολή Μπολσονάρο η Βραζιλία κρύβει τους νεκρούς από κορονοϊό

Με εντολή Μπολσονάρο η Βραζιλία κρύβει τους νεκρούς από κορονοϊό

Η χώρα που καθημερινά πλέον θρηνεί χιλιάδες νεκρούς, η χώρα που είναι δεύτερη σε κρούσματα και ξεπέρασε την Ιταλία σε θανάτους, η Βραζιλία, με εντολή του προέδρου της κρύβει τα πραγματικά στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Την Κυριακή (07.06.2020) το υπουργείο Υγείας δεν έδωσε τον ημερήσιο απολογισμό νεκρών και κρουσμάτων στη Βραζιλία. Έδωσε μόνο συνολικό απολογισμό.

Click4more Θρήνος χωρίς τέλος στις ΗΠΑ: Άλλοι σχεδόν 700 νεκροί σε μια μέρα

Ανακοίνωσε, δηλαδή, πως στη Βραζιλία θρηνεί 37.312 νεκρούς κι έχει καταγράψει 685.427 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Το Σάββατο η χώρα της Λατινικής Αμερικής κατέγραφε 35.930 θανάτους επί συνόλου 672.846 κρουσμάτων μόλυνσης.

Άνθρωποι μέσα από το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι το να μην ανακοινώνονται οι ημερήσιοι θάνατοι και τα κρούσματα ήταν εντολή του ίδιου του ακροδεξιού προέδρου της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Προκάλεσε φυσικά θύελλα αντιδράσεων στη χώρα. Αλλά ο Μπολοσονάρο θεωρεί τον κορονοϊό… γρίπη.

«Η αυταρχική, απάνθρωπη, ανήθικη προσπάθεια να κάνει αόρατους αυτούς που έχουν πεθάνει, δεν θα πετύχει. Εμείς και η κοινωνία της Βραζιλίας δεν θα τους ξεχάσουμε ούτε την τραγωδία που πλήττει το έθνος μας», δήλωσε ο Αλμπέρτο Μπελτράμε, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των υπουργών Υγείας.

Με πληροφορίες από Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις