Κόσμος

Με fake news η Τουρκία ωθεί μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ρόλος που διαδραματίζει η Τουρκία στο Αφγανιστάν προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, καθώς όπως φαίνεται παίζει σε διπλό «ταμπλό». Από τη μια κάνει ανοίγματα στους Ταλιμπάν και από την άλλη «παζάρια» με την Ευρώπη για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα προσφύγων. 

Σε αυτή την καθόλου τυχαία χρονική συγκυρία λοιπόν στην Τουρκία -όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ – διακινούνται φήμες περί αύξησης προσφυγικών ροών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από χθες μέχρι και σήμερα εκατοντάδες Αφγανοί να μετακινηθούν από από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές. 

Τα μηνύματα που κυκλοφορούν στα social media – σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ – αναφέρουν ότι η Ελλάδα από τις 28 – 31 Αυγούστου θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς. Έτσι κάποιοι πίστεψαν αυτές τις φήμες και πήραν τα λεωφορεία ή αυτοκίνητα και πήγαν στην περιοχή αυτή. 

Ωστόσο, η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους σταμάτησε κοντά στα σύνορα. Δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο σημείο 0 ενώ πληροφορίες αναφέρουν και ότι από την ελληνική πλευρά είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και αυτή την στιγμή επικρατεί μια στασιμότητα. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του
Ο Ζακ Μορέτι, ιδιοκτήτης του μπαρ όπου ξέσπασε πυρκαγιά την Πρωτοχρονιά στοιχίζοντας τη ζωή σε 41 ανθρώπους τέθηκε υπό κράτηση για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου του
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ «Le Constellation» στο Κραν-Μοντάνα, ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά που ξέσπασε στο μπαρ «Le Constellation» κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν