Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Με ώθηση από την Moderna ιστορικό ρεκόρ για Dow Jones και S&P

Χρηματιστήριο

Μία ανάσα από τις 30.000 μονάδες βρέθηκε χθες ο δείκτης Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, πραγματοποιώντας πάντως ιστορικό υψηλό, όπως επίσης και ο S & P. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρίας Moderna ότι το εμβόλιο που ετοιμάζει η ίδια, όχι μόνο είναι κοντά στην αδειοδότησή του, αλλά η αποτελεσματικότητά του αγγίζει το 95%.

Ο αγώνας δρόμου των μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών του πλανήτη έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, με τους επενδυτές να ελπίζουν πλέον ότι οι κυβερνήσεις θα έχουν στη διάθεση τους σύντομα ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάσχεση της πανδημίας που απειλεί να οδηγήσει σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία για δεύτερη φορά μετά το εφιαλτικό β’ τρίμηνο.

Click4more: Κορονοϊός: Ποια θα είναι η τιμή του εμβολίου της Moderna για την ΕΕ – Τι αναφέρει το Reuters

«Τα σημερινά νέα για ένα δεύτερο εμβόλιο είναι ένας ακόμα λόγος για να ελπίζουμε», σχολίασε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο Twitter. «Αυτό που ήταν αλήθεια για το πρώτο εμβόλιο είναι και για το δεύτερο: είμαστε ακόμα μήνες μακριά. Μέχρι τότε όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές και να φορούν μάσκα για να θέσουμε υπό έλεγχο τον ιό», προειδοποίησε.

Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,60% ή 470 μονάδες στις 29.950 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 11.924 μονάδες με κέρδη 0,8% ή 94 μονάδων. Ο S&P 500 κέρδισε 1,16% ή 42 μονάδες στις 3.626 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Moderna Inc καταγράφει ράλι με κέρδη 9,58% μετά τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο.

Νωρίτερα, με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές και οι ευρωαγορές την πρώτη ημέρα της εβδομάδας καθώς έχουν ενισχυθεί οι ελπίδες για την κυκλοφορία ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις