Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Με την Ελλάδα τα βάζουν οι Τούρκοι για το αποτέλεσμα των εκλογών

Με την Ελλάδα τα βάζουν οι Τούρκοι για το αποτέλεσμα των εκλογών

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των αναλυτών ότι το κακό αποτέλεσμα για τον Ερντογάν στις εκλογές και η ήττα του υποψηφίου του για την δημαρχία Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Κωνσταντινούπολη θα έστρεφαν το μένος τους στην Ελλάδα.

Ήδη στα πρωτοσέλιδά τους οι τουρκικές εφημερίδες λένε ότι οι εχθροί της Τουρκίας, υπονοώντας την Ελλάδα, χάρηκαν με την ήττα του Ερντογάν και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι αποκαλούμε Κωνσταντινούπολη την Πόλη και όχι Ιστανμπούλ.

https://youtu.be/UUtlVMWSQAA

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης η πόλη έχει γεμίσει αφίσες με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Μπιναλί Γιλντιρίμ σα να ήταν εκείνος ο νικητής των εκλογών. Στις αφίσες γράφουν: «ευχαριστούμε Κωνσταντινούπολη».

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου αναλύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία για το newsit.gr σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είπε: «εκτιμώ ότι εάν ο Ερντογάν ζητήσει επανακαταμέτρηση στην Κωσταντινούπολη, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του Γιλντιρίμ στη θέση του δημάρχου, τότε το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση, πολύ φοβάμαι ότι θα είναι γεμάτο με νέες προκλήσεις και κυρίως με αναφορές στην Αγιά Σοφιά και σε διάφορα τέτοια επικίνδυνα ζητήματα. Απ’ ότι φαίνεται ο Ερντογάν θα συνεχίσει την ίδια εθνικιστική ρητορική μέχρι να εξασφαλίσει την νίκη που επιθυμεί στους δήμους που εκκρεμούν».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις