Κόσμος

Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία

Ανακοινώθηκε και επισήμως στην Ινδονησία, ότι θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες το προεδρικό διάταγμα από τον Τζόκο Ουιντόντο, που θα εξουσιοδοτεί τις αρχές να τιμωρούν τους παιδεραστές, ευνουχίζοντας τους με τη χρήση χημικών υλικών.

Έπειτα από μία σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στα πρωτοσέλιδα του Τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση. Ο βιασμός τον περασμένο χρόνο μίας 6χρονης μαθήτριας από μία ομάδα επιστατών στο Διαπολιτισμικό Σχολείο της Τζακάρτα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της αμερικανικής πρεσβείας, επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα. Βέβαια, η Ινδονησία δεν είναι η μόνη που θα εφαρμόσει τέτοιο μέτρο, αλλά ακόμη οι Πολωνία, Ρωσία και Εσθονία, καθώς και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες, έχουν ήδη εφαρμόσει τέτοια μέτρα. Το 2011, η Νότια Κορέα έγινε η πρώτη ασιατική χώρα που έθεσε σε εφαρμογή αυτή την τιμωρία.

“Ανησυχούμε έντονα για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Το φαινόμενο αυτό έχει φθάσει σε αδιανότητα επίπεδα”, δήλωσε αργά χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Μ Πρασέτιο. “Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον τιμωρία ώστε ο κόσμος να το σκέφτεται χίλιες φορές προτού το κάνει”, είπε ο ίδιος.

Ο χημικός ευνουχισμός, περιλαμβάνει τη χορήγηση με ένεση μίας θηλυκής ορμόνης με την ελπίδα “να εξαφανιστεί η σεξουαλική επιθυμία”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2