Κόσμος

Μεγάλη απεργία στην Amazon με αφορμή την Black Friday

Το συνδικάτο των εργαζομένων κατηγορεί την Amazon ότι «στερεί από το προσωπικό θεμελιώδη δικαιώματά του» και ότι το υποβάλλει «σε ακραία πίεση».

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon απεργούν σήμερα στη Γερμανία με την ευκαιρία της Black Friday, ζητώντας καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η απεργία, η οποία οργανώθηκε από το συνδικάτο Verdi, πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη, διαταράσσοντας έτσι τη δραστηριότητα της Amazon και τη Δευτέρα, η οποία είναι επίσης ημέρα προώθησης των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

«Πολλές εκατοντάδες» εργαζόμενοι της Amazon απεργούν σήμερα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Verdi Έβα Φέλπελ.

Σύμφωνα με την ίδια, η απεργία αφορά τα κέντρα διανομής της Amazon στη Λειψία, το Μπαντ Χέρσφελντ, το Κόμπλεντς, το Ράινμπεργκ, το Βέρνε και το Γκράμπεν.

«Η δουλειά τους δεν μπορεί να αμείβεται με γελοία ποσά», κατήγγειλε το Verdi σε ανακοίνωσή του, ζητώντας να υπογραφεί συλλογική σύμβαση που να εγγυάται «έναν αξιοπρεπή μισθό και ποιοτικές και υγιείς θέσεις απασχόλησης».

Το συνδικάτο κατηγορεί την Amazon ότι «στερεί από το προσωπικό θεμελιώδη δικαιώματά του» και ότι το υποβάλλει «σε ακραία πίεση».

Η Amazon ανακοίνωσε πως οι περισσότεροι από τους 13.000 εργαζομένους στα 13 κέντρα επιμελητείας που διαθέτει σε όλη τη Γερμανία θα εργασθούν «κανονικά» σήμερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
2