Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η… μεγάλη επιστροφή! Daily Mail και Virgin ξανά “μαζί”

Daily Mail Virgin
Φωτογραφία Αρχείου EPA

Το Brexit πέρασε. Το ίδιο και τα νεύρα του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Και έτσι, η Daily Mail θα πωλείται ξανά στα τρένα της Virgin.

Η πώληση της Daily Mail στα τρένα της εταιρίας του Ρίτσαρντ Μπράνσον είχε απαγορευτεί εξαιτίας της στάσης της εφημερίδας υπέρ του Brexit!

«Η ελευθερία έκφρασης, η ελευθερία επιλογής και η ανεκτικότητα απέναντι στις διαφορετικές απόψεις είναι οι βασικές αρχές κάθε ελεύθερης και ανοικτής κοινωνίας, γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να αναθεωρήσουμε την απόφαση αυτή», έγραψε ο Μπράνσον στον λογαριασμό του στο Twitter.

Δεν ήξερε…

Ο επιχειρηματίας επεσήμανε εξάλλου ότι δεν είχε ενημερωθεί για την απαγόρευση της πώλησης της Daily Mail στα τραίνα της εταιρείας του.

Σε υπόμνημά της προς τους εργαζόμενους η Virgin Trains ανέφερε: «Οι απόψεις της διεύθυνσης της Daily Mail σε ζητήματα όπως η μετανάστευση, τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και η ανεργία έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες μεταξύ των συναδέλφων.

Έπειτα από ώριμη σκέψη αποφασίσαμε ότι αυτή η εφημερίδα δεν είναι συμβατή με την εταιρεία και τις απόψεις μας», πρόσθετε η Virgin Trains η οποία επισήμως δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη τις χαμηλές πωλήσεις της εφημερίδας στα τραίνα της.

“Μπαρούτι” η Daily Mail

Η Daily Mail είχε αντιδράσει καταγγέλλοντας τη λογοκρισία της Virgin Trains, την οποία συνέδεσε με το Brexit υπέρ του οποίου είχε ταχθεί ενεργά. Η εφημερίδα είχε υπογραμμίσει ότι οι τρεις εφημερίδες που εξακολουθούν να πωλούνται στα τραίνα της Virgin (Daily Mirror, Times και Financial Times) τάσσονται κατά του Brexit όπως και ο ίδιος ο Μπράνσον.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Brexit, είχε πάρει θέση στην αντιπαράθεση χαρακτηρίζοντας την απόφαση των Virgin Trains «παράλογη», «λανθασμένη» και «αλαζονική».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις