Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά σε διυλιστήριο στην Ιαπωνία – Εκκενώνεται η περιοχή [pics, vids]

Μεγάλη φωτιά σε διυλιστήριο στην Ιαπωνία – Εκκενώνεται η περιοχή [pics, vids]

Φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετές ώρες, σε διυλιστήριο στην πόλη Αρίντα, της Ιαπωνίας. Η πυροσβεστική έχει διατάξει την εκκένωση των κατοικιών ακόμη και γύρω από το διυλιστήριο.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από τα ιαπωνικά ΜΜΕ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε να περιορίσουν τις φλόγες. Οι αρχές εκκενώνουν από τους κατοίκους την γύρω περιοχή. Περίπου 3000 άνθρωποι θα μετακινηθούν σε ασφαλή καταφύγια, ενώ ήδη 500 από αυτούς έχουν καταλύσει σε ένα κοντινό εμπορικό κέντρο και ένα σχολείο.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα από τη φωτιά στο διυλιστήριο, όμως η περιοχή αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα από την φωτιά. Το διυλιστήριο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας TonenGeneral Group και παράγει 132 χιλιάδες βαρέλια τη μέρα. Παράγει ακόμα υγραέριο, κηροζίνη και βενζίνη. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί στην περιοχή και αρκετοί είναι εκείνοι που εκφράζουν φόβο για παραπέρα εξάπλωση της φωτιάς.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν εδώ και έξι ώρες να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ η αιτία παραμένει άγνωστη. Φαίνεται όμως πως η φωτιά ξεκίνησε από τη μονάδα παραγωγής λιπαντικών, ενώ δεν υπήρξε κάποια έκρηξη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε