Κόσμος

Μεγάλη φωτιά στην Γαλλία: Μάχη για 650 πυροσβέστες στη Βαρ

Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην νότια Γαλλία καθώς ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιφέρεια Βαρ. Ήδη έχουν απανθρακωθεί χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων με βλάστηση, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή. 

Η φωτιά μαίνεται κοντά στο χωριό Γκονφαρόν, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Σεν Τροπέ, στη γαλλική Ριβιέρα. Στους κατοίκους δόθηκε εντολή από τις αρχές να μείνουν μακριά από τις φλόγες. «Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δυσμενείς» για το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, τόνισε ο ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στην περιοχή επιχειρούν 650 πυροσβέστες, με πρώτιστο μέλημα την προστασία των κατοίκων. Πυροσβεστικά αεροσκάφη επίσης πήραν μέρος στην επιχείρηση, που έχει απανθρακώσει ήδη χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων με βλάστηση, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Αρκετές χώρες της λεκάνης της Μεσογείου βρέθηκαν αντιμέτωπες με καταστροφικές και σε μερικές περιπτώσεις φονικές δασικές πυρκαγιές, που διευκολύνθηκαν από κύμα καύσωνα τις τελευταίες εβδομάδες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Τουρκία και η Αλγερία, που θρηνεί τα περισσότερα θύματα. Η Γαλλία είχε μείνει αλώβητη – μέχρι χθες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο IDF ανακοίνωσε τη δημιουργία «κίτρινης γραμμής» στον Λίβανο, παρόμοια με αυτή στην Γάζα
Από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας στη Γάζα, το παλαιστινιακό έδαφος έχει χωριστεί από de facto όριο «κίτρινης γραμμής», σε δύο ζώνες: μία υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο και μία υπό τον έλεγχο της Χαμάς
Λίβανος
Το Ιράν έκλεισε ξανά τα Στενά του Ορμούζ κατηγορώντας τις ΗΠΑ – 8 πετρελαιοφόρα κατάφεραν να περάσουν
Ένα πετρελαιοφόρο που μετέφερε αργό, τέσσερα τάνκερ μεταφοράς υγραερίου, δύο πλοία που μετέφεραν πετρέλαιο και χημικά προϊόντα και ένα όγδοο πλοίο που μετέφερε «πετρελαϊκά προϊόντα» διέσχισαν τα Στενά
Stenα του Ορμούζ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
5