Κόσμος

Μεγαλώνει η ψαλίδα πλουσίων – φτωχών στην υπερδύναμη

Το πλουσιότερο 1% των Αμερικανικών νοικοκυριών έχουν 225 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο νοικοκυριό, σημειώνεται στην έκθεση.

Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις Ηνωμένες Πολιτείες διευρύνεται όλο και περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα.Το χάσμα αυτό είναι σήμερα στο υψηλότερο σημείο του αφότου άρχισαν να καταγράφονται σχετικά δεδομένα το 1962, ανέφερε το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής (Economic Policy Institute, EPI) στη σχετική έκθεσή του,

Το πλουσιότερο 1% των Αμερικανικών νοικοκυριών έχουν 225 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο νοικοκυριό, σημειώνεται στην έκθεση. Η προηγούμενη έρευνα του είδους, που είχε γίνει το 2007, ανέφερε ότι το πλουσιότερο 1% είχε 181 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο νοικοκυριό, όταν την δεκαετία του 1960 ο σχετικός δείκτης βρισκόταν στο 125.

Η παγκόσμια ύφεση είχε συνέπειες και για τους πλούσιους, σύμφωνα με την έκθεση. Το 2009 το πλουσιότερο 1% είχε κατά μέσον όρο 14 εκατ. δολάρια στην διάθεσή του, 27% λιγότερα από ό,τι το 2007. Αλλά το μέσο νοικοκυριό επλήγη πολύ περισσότερο, διαθέτοντας κατά μέσον όρο πόρους αξίας περίπου 62.000 δολαρίων (-41%).

Υπολογίζοντας τους πόρους των νοικοκυριών το Ινστιτούτο συμπεριλαμβάνει την ιδιοκτησία κατοικιών. Η Αμερικανική μεσαία τάξη υπέστη πολύ μεγαλύτερη ζημία από τις συνέπειες της κρίσης και της πτώσης των τιμών των ακινήτων από ό,τι η ελίτ, σύμφωνα με το EPI.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έβαλαν νεκρή γυναίκα σε αεροπλάνο και έλεγαν πως είναι απλώς κουρασμένη: Ανατριχιαστικές καταγγελίες για πτήση - θρίλερ από την Ισπανία
Την γυναίκα έβαλαν οι συγγενείς που την συνόδευαν μέσα στο αεροπλάνο, μεταφέροντάς την με ένα καρότσι - Η πτήση καθυστέρησε 12 ώρες με τους επιβάτες να φτάνουν σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι στο Λονδίνο
Το αεροδρόμιο στη Μάλαγα