Κόσμος

Μεγαλοπρεπές άδειασμα στον Τραμπ: Δεν θα “χτυπήσουμε” πολιτιστικά μνημεία του Ιράν

Η αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ σε 52 «κλειδωμένους» στόχους στο Ιράν, ανάμεσά τους και ιστορικά μνημεία προκάλεσε σάλο. Και ανάγκασε ακόμη και τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να «αδειάσει», μεγαλοπρεπώς μάλιστα, τον πρόεδρό του.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει πρόθεση να παραβιάσει το διεθνές νομικό πλαίσιο που διέπει τις ένοπλες συρράξεις πλήττοντας πολιτιστικά μνημεία στο Ιράν διεμήνυσε ο Μαρκ Έσπερ, μερικά 24ωρα μετά τις επανειλημμένες απειλές του Τραμπ.

Click4more Στην γενέτειρα του Κασέμ Σουλεϊμανί η σορός του Ιρανού στρατηγού – Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ορκίζονται εκδίκηση!

Σε ερώτηση αν και κατά πόσον είναι διατεθειμένος να στοχοθετήσει πολιτιστικούς χώρους, ο Έσπερ απάντησε σε δημοσιογράφους: «Θα τηρήσουμε τους νόμους περί ένοπλων συρράξεων».

Όταν πιέστηκε να απαντήσει εάν θα πλήττονταν ιρανικά μνημεία ή όχι, διότι εάν πλήττονταν θα επρόκειτο για έγκλημα πολέμου, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας απάντησε «αυτό λέει το διεθνές νομικό πλαίσιο για τις ένοπλες συρράξεις», χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το να μπαίνουν στο στόχαστρο πολιτιστικά μνημεία όπως αρχαιολογικοί χώροι από στρατούς κατά τη διάρκεια συγκρούσεων θεωρείται έγκλημα πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την οποία είχε προσυπογράψει η κυβέρνηση Τραμπ το 2017 και κυρίως της Σύμβασης περί Προστασίας των Πολιτιστικών Αγαθών σε Περίπτωση Ένοπλης Σύρραξης (υιοθετήθηκε στη Χάγη το 1954 μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυστηρότεροι κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια: Καθολική απαγόρευση χρήσης στους κάτω από 17, «τσουχτερά» πρόστιμα και υποχρεωτική ασφάλιση
Οι κάτοχοι ηλεκτρικών πατινιών υποχρεούνται σε ασφάλιση γενικής αστικής ευθύνης έναντι τρίτου για την κυκλοφορία των οχημάτων αυτών
Ηλεκτρικά πατίνια
Απίστευτες ιστορίες από τα χαλάσματα στη Βενεζουέλα: Γυναίκα γέννησε στα ερείπια, μητέρα ψάχνει στα χαλάσματα τον γιο της
Συγκλονιστικά βίντεο - Ακούγονται κραυγές, άνθρωποι φωνάζουν τους δικούς τους που αναζητούν - Στους 920 οι νεκροί, περισσότεροι από 50.000 αγνοούμενοι
Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, ψάχνουν τους δικούς τους στα συντρίμμια
Ανανεώθηκε πριν 23 λεπτά