Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέγκαν Μαρκλ: Μόλις μία λίρα θα της δώσει η MailOnSunday για παραβίαση ιδιωτικής ζωής

Μέγκαν Μαρκλ: Μόλις μία λίρα θα της δώσει η MailOnSunday για παραβίαση ιδιωτικής ζωής
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Μόλις μία λίρα θα πληρώσει η MailOnSunday στη Μέγκαν Μαρκλ ως αποζημίωση, μετά την ήττα της στα δικαστήρια στην υπόθεση παραβίασης της ιδιωτικής ζωής της συζύγου του Πρίγκιπα Χάρι, όταν δημοσίευσαν μια επιστολή που έστειλε η ίδια στον πατέρα της.

Το ποσό της αποζημίωσης καθορίζεται από τα δικαστικά έγγραφα, τα οποία επιβεβαιώνουν πως η MailOnSunday και η MailOnline αποδέχονται την ήττα τους από τη Μέγκαν Μαρκλ και δεν θα το… τραβήξουν περισσότερο, κάνοντας έφεση στο ανώτατο δικαστήριο.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Guardian, αναφέρεται πως το εν λόγω τάμπλοιντ θα πληρώσει ως αποζημίωση και ένα απροσδιόριστο ποσό για την ξεχωριστή υπόθεση παραβίασης της ιδιωτικής ζωής της Μέγκαν Μαρκλ, επειδή δημοσίευσαν μεγάλα κομμάτια της επιστολής.

Παράλληλα, ο εκδότης της εφημερίδας θα πληρώσει ένα εμπιστευτικό ποσό για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων ενώ η ίδια η εφημερίδα θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των νομικών εξόδων της δούκισσας του Σάσεξ, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει και το 1 εκατομμύριο λίρες.

Στα δικαστικά έγγραφα αναφερόταν επίσης πως και η MailOnSunday αλλά και η MailOnline θα πρέπει να δημοσιεύσουν ως πρώτη είδηση το γεγονός ότι έχασαν τη δικαστική τους διαμάχη. Μάλιστα, στα έγγραφα προσδιοριζόταν ακόμα και η γραμματοσειρά με την οποία θα φαίνονταν τα γράμματα στην πρώτη και την αρχική σελίδα των μέσων.

«Κανονικά για τέτοιου είδους παραβίαση της ιδιωτικής ζωής θα περίμενες 75.000 λίρες έως 125.000 λίρες», σχολίασε ο Mark Stephens, δικηγόρος μέσων ενημέρωσης και πρόσθεσε ότι «η σημασία που έδιναν στη φήμη της, αποκαλύπτει το μέγεθος της εισβολής στην ιδιωτική ζωή της».

Η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης ότι πρόκειται για νίκη για οποιονδήποτε αισθάνεται φοβισμένος να ορθώσει το ανάστημά του για ό,τι είναι σωστό στην ζωή και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα για την αλλαγή της βιομηχανίας του Τύπου. Είχε τονίσει, επίσης, ότι η διαμάχη της ενάντια στα τάμπλοιντ δεν ήταν θέμα χρημάτων αλλά αρχών.

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις