Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέι: Δεν υπάρχει εναλλακτική συμφωνία για το Brexit

Μέι: Δεν υπάρχει εναλλακτική συμφωνία για το Brexit
photo Reuters

Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία στη Βρετανία όσον αφορά την επικύρωση ή όχι της συμφωνίας για το Brexit από το κοινοβούλιο.

Η Τερέζα Μέι είπε στο βρετανικό κοινοβούλιο πως απόψε θα φανεί αν θα προχωρήσουν με μια συμφωνία που θα τιμά την απόφαση του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σύμφωνα με την κ. Μέι η απόφαση αυτή θα είναι ιστορική και θα ορίσει το μέλλον της χώρας για πολλές γενιές, ενώ επεσήμανε πως ένα δεύτερο δημοψήφισμα  θα προκαλούσε μεγαλύτερο διχασμό.

Επίσης τόνισε πως δεν πιστεύει πως οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ ενός Brexit χωρίς συμφωνία και ξεκαθάρισε πως η συμφωνία θέτει τις βάσεις για μια άνευ προηγουμένου οικονομική σχέση με την ΕΕ. Τέλος η Τερέζα Μέι υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική συμφωνία.

Επαναδιαπραγμάτευση ζητά ο Κόρμπιν

Η Βρετανία θα μπορούσε να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τους όρους του Brexit υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, προτρέποντας τους βουλευτές να απορρίψουν τη συμφωνία της πρωθυπουργού της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες.

“Το λέω αυτό στους εταίρους μας στις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ: εάν το κοινοβούλιο απορρίψει αυτή τη συμφωνία, τότε η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν θα πρέπει και δεν μπορεί να αποκλειστεί” επισήμανε ο Κόρμπιν ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

“Ζητώ από το κοινοβούλιο αυτό να καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία για το Brexit ” τόνισε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις