Κόσμος

Μεξικό: 175 ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από μέλη καθολικού τάγματος

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί από τα μέλη της Λεγεώνας του Χριστού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 175 ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από μέλη της Λεγεώνας του Χριστού από το 1941 ως το 2019, κυρίως από τον ιδρυτή του καθολικού τάγματος, τον Μεξικανό Μαρσιάλ Μασιέλ, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα που δόθηκε χθες Σάββατο στη δημοσιότητα.

Τις κακοποιήσεις διέπραξαν 33 ιερωμένοι (ιερείς ή διάκοι), ενώ ο ίδιος ο Μασιέλ κακοποίησε 60 ανήλικους, αναφέρει η εσωτερική έρευνα που αφορά την περίοδο από την ίδρυση της Λεγεώνας του Χριστού το 1941 και φτάνει ως τις 16 Δεκεμβρίου 2019 και συντάχθηκε από επιτροπή που συστάθηκε τον Ιούνιο από τον υπεύθυνο του τάγματος Εντουάρντο Ρόμπλες-Γκιλ.

Η δημοσίευση της έρευνας γίνεται αφού την Τρίτη ο πάπας Φραγκίσκος, που έχει αναγάγει την καταπολέμηση των σεξουαλικών κακοποιήσεων στην καθολική εκκλησία σε προτεραιότητά του, κατήργησε το απόρρητο που κάλυπτε τις υποθέσεις παιδεραστίας μεταξύ των ιερωμένων.

«Στη μεγάλη τους πλειονότητα τα θύματα ήταν έφηβοι ηλικίας 11 με 16 ετών», αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο ceroabusos.org.

Το θρησκευτικό τάγμα που ιδρύθηκε από τον Μασιέλ (1920-2008) αναφέρει ότι προχωρά σε μια διαδικασία «επανόρθωσης και συμφιλίωσης» με 45 θύματα, αναγνωρίζοντας ότι αυτή πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα.

Η εσωτερική έκθεση αναφέρει ότι 18 από τους 33 ιερωμένους που διέπραξαν τις κακοποιήσεις εξακολουθούν να είναι ενεργοί, όμως διευκρινίζει ότι τα καθήκοντά τους δεν είναι δημόσια και δεν έρχονται σε επαφή με ανήλικους.

Από αυτούς τους 33 ιερωμένους, οι 14 ήταν οι ίδιοι θύματα μελών της Λεγεώνας του Χριστού, κάτι που αποκαλύπτει την ύπαρξη «μιας αλυσίδας κακοποιήσεων» όπου «το θύμα ενός Λεγεωνάριου με τον καιρό γίνεται το ίδιο θύτης».

«Πιθανόν να υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από αυτές που καταγράφει η έκθεση και για τον λόγο αυτό τα στοιχεία θα πρέπει να επικαιροποιούνται τακτικά», σημειώνεται.

Η Λεγεώνα του Χριστού, που διαθέτει πολλά εκπαιδευτικά κέντρα σε διάφορες χώρες, έχει πάρει αποστάσεις από τον ιδρυτή της ο οποίος κάποτε ήταν προστατευόμενος του Βατικανού προτού χάσει την αξιοπιστία του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Mirror: Οι φωτιές στην Αιγιάλεια έκαναν στάχτη το όνειρο οικογένειας από τη Βρετανία για μια νέα ζωή στην Πελοπόννησο – «Δεν χάσαμε μόνο ένα σπίτι»
Το δημοσίευμα περιγράφει πώς το σπίτι που έχτισαν με κόπο καταστράφηκε ολοσχερώς λίγες ημέρες πριν από τη μόνιμη εγκατάστασή τους στην Ελλάδα
Βρετανοί, φωτιά Πελοπόννησος 13
Ανακατατάξεις στο τμήμα AI της Google: Ο Ντέμης Χασάμπις αναβαθμίζεται σε πρόεδρο της DeepMind και επικεφαλής επιστήμονα της Alphabet
Ο Τζεφ Ντιν και ο Σαντζάι Γκεμαβάτ αποχωρούν για να ιδρύσουν τη Discovery Loop, ενώ ο Κοράι Καβουκτσούογλου αναλαμβάνει διευρυμένες αρμοδιότητες στη μονάδα τεχνητής νοημοσύνης
Ντέμης Χασάμπης
Ιράν και Ομάν συμφώνησαν νέα ναυτιλιακή οδό στα Στενά του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι έχουν καθοριστεί οι γεωγραφικές συντεταγμένες της διαδρομής, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η συμφωνία δεν αρκεί από μόνη της για να εγγυηθεί την ασφάλεια της στρατηγικής θαλάσσιας οδού
REUTERS