Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μεξικό: 690 νεκροί και πάνω από 12.000 κρούσματα κορονοϊού

κορονοϊός

Το υπουργείο Υγείας στο Μεξικό ανακοίνωσε ακόμη 690 νεκρούς και 12.127 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Μέχρι τώρα στο Μεξικό έχουν εξακριβωθεί 1.156.770 μολύνσεις και 108.863 θάνατοι όπου, με βάση τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον, καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει ωστόσο πως οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ πιο υψηλοί στην πραγματικότητα.

Οι Μεξικανοί θα πρέπει να ακυρώσουν τους εορτασμούς, ακόμη και να αποφύγουν να ανταλλάξουν δώρα τα Χριστούγεννα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε χθες ο Μεξικανός πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, την ώρα που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 στη χώρα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

“Ας αφήσουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα για μια άλλη στιγμή”, είπε ο Λόπες Ομπραδόρ, ζητώντας να περιορίσουν τους εορτασμούς και να αποφύγουν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο Μεξικό.

Ο Μεξικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, “αν δεν έχουν κάτι πολύ σημαντικό να κάνουν”, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία θα αυξήσουν τις κλίνες τους, τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους. Ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν θα επιβληθεί lockdown.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις