Κόσμος

Μεξικό: Απελευθερώθηκαν 159 μετανάστες από τα χέρια συμμοριών

Οι μετανάστες είχαν πληρώσει 2.000 ευρώ για να φτάσουν στα σύνορα με τις ΗΠΑ, αλλά οι συμμορίες τους "πούλησαν".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετανάστες από διάφορες χώρες της Κεντρικής Αμερικής -ανάμεσα στους οποίους και 62 ανήλικοι- απελευθερώθηκαν από την Αστυνομία του Μεξικού.

Όπως έγινε γνωστό, οι συνολικά 159 μετανάστες είχαν πέσει θύματα συμμορίας με μέλη από το Μεξικό και τη Γουατεμάλα, που τους κρατούσε αιχμαλώτους σε αγροτική περιοχή.

Τα θύματα “κατέβαλαν 45.000 πέσος (περίπου 2.000 ευρώ) για να οδηγηθούν στην Τιχουάνα, την πόλη που βρίσκεται στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ”, όμως τα μέλη της συμμορίας δεν τους πήγαν ποτέ στον προορισμό τους, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φερνάντο Ροσάλες, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας.

Μέλη της συμμορίας τέθηκαν υπό κράτηση από τον εισαγγελέα της Πουέμπλα, πρωτεύουσας της ομώνυμης πολιτείας, στο κεντρικό Μεξικό.

Οι μετανάστες, οι οποίοι κρατούνταν σε κτίριο στην πόλη Ακαχέτε είναι όλοι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να τους αναλάβει υπό την ευθύνη του το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η μαγνητική με σκιαγραφικό για καρκίνους που αφήνει πίσω τη μαστογραφία και «βλέπει» όσα κρύβουν οι πυκνοί μαστοί
Έως και το 30% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού στην Ευρώπη διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ η υψηλή πυκνότητα του μαστού μπορεί να δυσκολέψει την έγκαιρη ανίχνευση ενός όγκου
Doctor sitting at desk and writing a prescription for her patient
Η Κέιτι Ζακαράια αποθεώνει τον Τραμπ στο πρώτο της μήνυμα μετά την απόλυση της από τον Λευκό Οίκο – «Είναι υπέροχος»
«Κανείς δεν θα κάνει ποτέ την Αμερική σπουδαία με τον τρόπο που το έκανε και συνεχίζει να το κάνει αυτός. Ήταν τιμή μου να εργάζομαι γι' αυτόν», έγραψε λίγο μετά την αποχώρησή της
H Κέιτι Ζακαράια με τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ μπλοκάρει κυρώσεις κατά της Ρωσίας που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο – «Είναι για το συμφέρον των ΗΠΑ»
Τις είχε υπογράψει μόλις τον Σεπτέμβριο - Η αναστολή των κυρώσεων έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την συμφωνία με την Ρωσία για το ρωσικό ντίζελ
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν 5
Κέιτι Ζακαράια: Η βραχύβια Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που «ξηλώθηκε» μέσα σε 5 μέρες – Κατέρριψε το «ρεκόρ» του Άντονι Σκαραμούτσι
Ο σάλος με την αυτοαποκαλούμενη «δικηγόρο» που ανέλαβε τη θέση της Λέβιτ και δεν άντεξε ούτε μία εβδομάδα καθώς ο Τραμπ την... «έδιωξε νύχτα»
Katie Zacharia
18