Κόσμος

Μεξικό: Δεν θα πληρώσουμε για το τείχος του Τραμπ

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Λουίς Βιντεγκαράι δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η χώρα του να πληρώσει το τείχος που ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί να χτίσει στα νότια σύνορα της χώρας για να αποτρέψει την είσοδο παράτυπων μεταναστών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί αυτό », δήλωσε ο Βιντεγκαράι σε συνέντευξη του στη μεξικανική τηλεόραση, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

«Δεν υπάρχουν οι περιστάσεις… ακόμη κι αν συναφθεί η καλύτερη δυνατή εμπορική συμφωνία, μια συμφωνία για επενδύσεις και στήριξη που να δικαιολογούσε μια τέτοια κίνηση, που θα παραβίαζε σε τέτοια έκταση την αξιοπρέπεια των μεξικανών», πρόσθεσε ο Μεξικανός ΥΠΕΞ.

Η ανέγερση του τείχους αποτέλεσε μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του μεγιστάνα και αντικείμενο διαμάχης μεταξύ του ιδίου και της μεξικανικής κυβέρνησης από την έναρξη της εκστρατείας του Τραμπ για την κούρσα για τον Λευκό Οίκο τον Ιούνιο του 2015.

Ο Τραμπ κατηγόρησε επανειλημμένα το Μεξικό ότι στέλνει βιαστές και διακινητές ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Την Παρασκευή ο Τραμπ επανέλαβε ότι το Μεξικό θα αποζημιώσει τις ΗΠΑ για την ανέγερση του τείχους, μια μέρα έπειτα από δημοσιεύματα κατά τα οποία το επιτελείο του Τραμπ, που έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη της μετάβασης της εξουσίας, βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις για να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου για τη χρηματοδότηση του έργου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σιβηρική πανώλη»: Το μυστήριο στη Ρωσία, ο φόβος για βιολογικά όπλα και το μάθημα από την Covid που δεν πήραμε ποτέ
Πόσο καλά προετοιμασμένος είναι ο πλανήτης για την επόμενη απρόβλεπτη απειλή από μια λοιμώδη νόσο - Η Ρωσία διαψεύδει τις πληροφορίες για δεύτερο κρούσμα πανώλης στη Σιβηρία
Επιστήμονας σε εργαστήριο
Η Ισπανία αποχαιρετά τη Μαρικάρμεν: Ένα λουλούδι κι ένα σημείωμα στην πόρτα του σπιτιού που δεν πρόλαβε να ξαναδεί
Πένθος και οργή για τον θάνατο της 87χρονης που έγινε σύμβολο του αγώνα ενάντια στη στεγαστική κρίση στην Ισπανία - Η έξωση που προκάλεσε μαζικές διασηλώσεις και οδήγησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών
Λουλούδια για την Μαρικάρμεν Αμπασκάλ