Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο και τον παράτησαν τυλιγμένο με πλαστικό στη μέση του δρόμου

Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο και τον παράτησαν τυλιγμένο με πλαστικό στη μέση του δρόμου

Ένας ακόμα δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Μεξικό, με τον ρεπόρτερ να είναι το 9ο θύμα δολοφονίας από την αρχή της χρονιάς. Πρόκειται για τον 59χρονο Λουίς Ενρίκε Ραμίρες, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τυλιγμένο με πλαστικό σε έναν δρόμο στην πολιτεία Σιναλόα. 

Η εξαφάνιση του Λουίς Ενρίκε Ραμίρες αναφέρθηκε στις Αρχές του Μεξικού το βράδυ της Τετάρτης (04.05.2022). Ο 59χρονος δημοσιογράφος εργαζόταν για την εφημερίδα El Debate, ενώ ήταν και ιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Fuentes Fidedignas.

Το πτώμα του ρεπόρτερ βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης κοντά στην Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της πολιτείας Σιναλόα.

«Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι πτώμα που βρέθηκε σε δρόμο (…) ήταν αυτό του δημοσιογράφου Λουίς Ενρίκε Ραμίρες Ράμος», διευκρίνισε μέσω Twitter η εισαγγελέας Σάρα Κινιόνες. 

Δείτε βίντεο από το σημείο:

«Πρόκειται ξεκάθαρα για δολοφονία. Το πτώμα βρέθηκε στα περίχωρα της Κουλιακάν, τυλιγμένο με πλαστικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπαλμπίνα Φλόρες, η αντιπρόσωπος της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF) στο Μεξικό.

Πρόκειται για τον ένατο δημοσιογράφο που πέφτει θύμα δολοφονίας εντός του 2022 στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για αυτούς που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Περίπου 150 εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000, κατά την RSF.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις