Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μεξικό: Εκτελεστές “γάζωσαν” με σφαίρες ομοσπονδιακό δικαστή και την σύζυγό του!

Μεξικό: Εκτελεστές “γάζωσαν” με σφαίρες ομοσπονδιακό δικαστή και την σύζυγό του!

Ομοσπονδιακός δικαστής στο Μεξικό ο οποίος ερευνούσε υποθέσεις που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα δολοφονήθηκε μαζί με τη σύζυγό του από ομάδα ενόπλων, που εισέβαλε στο σπίτι τους στην πολιτεία Κολίμα.

Ο δικαστής Ουριέλ Βιγέγκας και η σύζυγός του σκοτώθηκαν από τα πυρά των κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι τους ενώ δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού και μια οικιακή βοηθός επέζησαν.

click4more: 35.000 κρούσματα και πάνω από 1.000 θάνατοι σε μια μέρα στη Βραζιλία

«Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές την υποστήριξή τους για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των ομοσπονδιακών δικαστών και των οικογενειών τους» καθώς και για να γίνει έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες για τη δολοφονία, τόνισε ο Αρτούρο Σαλντίβαρ, πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το υπουργείο Ασφάλειας καταδίκασε τις δολοφονίες του δικαστικού και της συζύγου του.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη» της έρευνας για την επίθεση αυτή.

Οι υποθέσεις που είχε αναλάβει

Ο δικαστής εργαζόταν από τον Φεβρουάριο σε ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο στην πόλη Κολίμα, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας.

Προηγουμένως είχε υπηρετήσει στην πολιτεία Χαλίσκο και σύμφωνα με τον μεξικανικό Τύπο είχε αναλάβει την υπόθεση Ρούμπεν Οσεγκέρα, από το όνομα του γιου του Νεμέσιο Οσεγκέρα, ή «Ελ Μέντσο», του αρχηγού του ισχυρού καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Ο Βιγέγκας είχε δώσει εντολή να μεταχθεί ο νεότερος Οσεγκέρα σε φυλακή στην πολιτεία Οαχάκα το 2018, από την οποία εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις