Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Μεξικό: Φονικές βροχοπτώσεις έπειτα από δεκαέξι μήνες ξηρασίας στο Μοντερέι

Μεξικό: Φονικές βροχοπτώσεις έπειτα από δεκαέξι μήνες ξηρασίας στο Μοντερέι
Reuters

Τη θέση τους στους δεκαέξι μήνες ξηρασίας στο Μεξικό, έδωσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες οδήγησαν στο να χάσουν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Παρασύρθηκαν από χείμαρρο στο Μοντερέι, τη βιομηχανική πρωτεύουσα, όπου είχε επιβληθεί δελτίο στο νερό.

Τα θύματα από τις βροχές στο Μεξικό, ήταν δύο γυναίκες, ένας άνδρας κι ένα παιδί, οι οποίοι χάθηκαν όταν χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, διευκρίνισε η Πολιτική Προστασία σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Η βροχή που περιμέναμε ήρθε, αλλά πρέπει να δείξουμε εξαιρετικά μεγάλη προσοχή για να αποφευχθεί κάθε ατύχημα», προειδοποιούσε νωρίτερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Νουέβο Λεόν, ο Σαμουέλ Γκαρσία, ανακοινώνοντας πως δεν επρόκειτο να παραδοθούν μαθήματα σε κάποια σχολεία χθες Δευτέρα.

Στην κορύφωση της ξηρασίας, η οποία στράγγιξε τα δυο από τα τρία φράγματα που τροφοδοτούν το Μοντερέι, ο Σαμουέλ Γκαρσία προωθούσε την ιδέα του «εμπλουτισμού νεφών», της αποστολής στον ουρανό σωματιδίων ιωδιούχου αργύρου,για να επιταχυνθεί η υγροποίηση και να προκληθούν βροχοπτώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις