Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεξικό: Κινηματογραφική ληστεία με λεία ένα εκατομμύριο δολάρια!

Μεξικό: Κινηματογραφική ληστεία με λεία ένα εκατομμύριο δολάρια!
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Αν αυτή δεν είναι κινηματογραφική ληστεία και μάλιστα επιπέδου… Όσκαρ, τότε ποια θα μπορούσε να είναι; Χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά της ώρας για να αρπάξουν άγνωστοι σάκους με χρήματα από αεροδρόμιο στο Μεξικό!

Όλα έγιναν στην πίστα διεθνούς αεροδρομίου στο κεντρικό Μεξικό. Οι ληστές επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή την ώρα που οι σάκοι με τα λεφτά φορτώνονταν σε αεροσκάφος. Μέσα σε τρία λεπτά είχαν εξαφανιστεί με τη λεία τους να υπολογίζεται σε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια!

Η ληστεία έγινε το βράδυ της Τετάρτης γύρω στις 21:00 (06:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας). Οι ληστές έφθασαν με φορτηγάκι και για να φτάσουν στην πίστα, παραβίασαν τις μπάρες ασφαλείας στην πίστα του αεροδρομίου της Γκουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό, δήλωσε η διαχειρίστρια εταιρία του αεροδρομίου, ο Αερολιμενικός Όμιλος του Ειρηνικού (GAP).

Υπό την απειλή όπλων, οι ληστές άρπαξαν τους σάκους που οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ήταν έτοιμοι να φορτώσουν στο αεροπλάνο και στη συνέχεια διέφυγαν παραβιάζοντας τις μπάρες σε ένα άλλο σημείο. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε τρία λεπτά.

Δεν έχει ανακοινωθεί από επίσημη πηγή το ακριβές ποσό που εκλάπη, όμως σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η λεία ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια πέσος, ή ένα εκατομμύριο δολάρια.

Στις 14 Δεκεμβρίου, μια χρηματαποστολή που μετέφερε 118 εκατομμύρια πέσος (6,2 εκατ. δολάρια) ανακόπηκε από ληστές στην ίδια πολιτεία (Γκουαναχουάτο). Το φορτηγό βρέθηκε αργότερα σφηνωμένο στο έδαφος σε μια κοντινή πόλη.

Η Γκουαναχουάτο είναι ένα από τα πιο σημαντικά βιομηχανικά κέντρα του Μεξικού, με πολλά εργοστάσια αυτοκινήτων, αεροναυτικής και βαριάς βιομηχανίας.

Οι δραστηριότητες αυτές καθώς και η παρουσία σημαντικών ενεργειακών υποδομών, έχουν προσελκύσει εγκληματικές οργανώσεις με τους συνακόλουθους εκβιασμούς, απαγωγές και κλοπές καυσίμων, σύμφωνα με τις αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις