Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεξικό – Κορονοϊός: 283 θάνατοι και 3.269 κρούσματα σε 24 ώρες

Μεξικό – Κορονοϊός: 283 θάνατοι και 3.269 κρούσματα σε 24 ώρες
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Κυριακή (15/11) ότι επιβεβαιώθηκαν 3.269 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο διάστημα, ακόμη 283 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 98.542 νεκρούς.

Σημειώνεται ότι στο Μεξικό το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων ξεπεράστηκε την προηγουμένη το Σάββατο, ενώ μέχρι σήμερα από COVID-19 έχουν προσβληθεί 1.006.522 άνθρωποι. Το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στο Μεξικό επιβεβαιώθηκε επίσημα την 28η Φεβρουαρίου. Έκτοτε, η εξέλιξη της πανδημίας δεν σταματά να ξεπερνά κάθε πρόβλεψη των υγειονομικών αρχών.

Η χώρα των 128,8 εκατομμυρίων κατοίκων θρηνεί τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει δημόσιων δεδομένων.

Στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε πως τα θύματα της πανδημίας πιθανότατα είναι πολλά περισσότερα στην πραγματικότητα, πιθανόν ως και 50.000 επιπλέον, από τα επισήμως καταγεγραμμένα, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων μάλλον είναι ακόμη πιο υψηλός, καθώς γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Η μεξικανική πρωτεύουσα βιώνει αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφει καθημερινά από τα μέσα Οκτωβρίου και παραμένει επίκεντρο της πανδημίας: ως εδώ πάνω από 177.000 κάτοικοι της έχουν μολυνθεί, εκ των οποίων πάνω από 16.000 έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19.

Ο Αλεχάντρο Μάσιας, που είχε συντονίσει την αντιμετώπιση της κρίσης της γρίπης A (H1N1) το 2009, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η πανδημία «είναι πολύ ενεργή», προειδοποιώντας πως «ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα».

Η δήμαρχος της πόλης του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλεται η λειτουργία των μπαρ και των καντινών για 15 ημέρες και μειώνεται το ωράριο εστιατορίων, κινηματογράφων κ.ά., εν μέσω της μεγάλης αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Η Σέινμπαουμ τόνισε επίσης ότι τα τεστ θα αυξηθούν στα 10.000 την ημέρα στη μητρόπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις