Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεξικό: Νεκροί οι 2 Αμερικανοί από τους 4 που έπεσαν θύματα απαγωγής στη Ματαμόρος

Μεξικό: Νεκροί οι 2 Αμερικανοί από τους 4 που έπεσαν θύματα απαγωγής στη Ματαμόρος
Φωτογραφία Reuters

Δύο από τους 4 Αμερικανούς που έπεσαν θύματα απαγωγής στο Μεξικό βρέθηκαν νεκροί ενώ οι άλλοι 2 είναι ζωντανοί και στα χέρια των Αρχών, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Ταμαουλίπας, της πολιτείας στην οποία σημειώθηκε το περιστατικό.

Μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο κυβερνήτης της πολιτείας Ταμαουλίπας Αμερίκο Βιγιαρεάλ, ανακοίνωσε ότι τα 2 από τα 4 θύματα απαγωγής είναι νεκρά και ο ένας είναι τραυματίας, αλλά βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και είναι ασφαλής.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ABC News, τα τέσσερα άτομα που απήχθησαν στο Μεξικό ήταν η Λατάβια “Τάι” ΜακΓκι, ο Σαΐντ Γουντάρντ, ο Ζιντέλ Μπράουν και ο Έρικ Τζέιμς Ουίλιαμς. Παράλληλα, ο Ομπραδόρ δήλωσε ένα άτομο βρίσκεται υπό κράτηση σε σχέση με την απαγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι οι 4 Αμερικανοί επέβαιναν σε ένα λευκό μίνι βαν με πινακίδες της Βόρειας Καρολίνας όταν πέρασαν στο Ματαμόρος, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού την περασμένη Παρασκευή (3.3.2023). Η αμερικανική πρεσβεία ζήτησε τη βοήθεια πολιτών για να ταυτοποιηθούν οι απαγωγείς.

Ένοπλοι άνδρες φέρεται ότι πυροβόλησαν τους επιβάτες του μίνι βαν και στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε ένα άλλο όχημα και έφυγαν από την περιοχή. Η γυναίκα και ένας άλλος άνδρας είναι ζωντανοί, ασφαλείς και στα χέρια των αρχών, τόνισε αξιωματούχος του Μεξικού στο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις