Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μεξικό: Νέο θλιβερό 24ωρο με 1.743 θανάτους από κορονοϊό

Μεξικό: Νέο θλιβερό 24ωρο με 1.743 θανάτους από κορονοϊό

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία στο Μεξικό και το τελευταίο 24ωρο, καθώς καταγράφηκαν 1.743 θάνατοι από κορονοϊό και 7.165 κρούσματα, κάτι που σημαίνει μεγάλο ποσοστό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φτάσει τους 152.016 νεκρούς επί συνόλου 1.788.905 μολύνσεων.

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας, ο 67χρονος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που ανακοίνωσε την Κυριακή πως μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό, συνεχίζει να έχει ήπια συμπτώματα — πονοκέφαλο και πυρετό —, πάντως γενικά τα «πάει καλά».

click4more: Κορονοϊός: Εμβόλιο σε 300 εκατ. Αμερικανούς ως το τέλος του καλοκαιριού

Ακόμη, ο κ. Λόπες Γκατέλ, αρμόδιος για τον συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας, ανέφερε ότι το ρωσικό εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό Sputnik V ενδέχεται να λάβει άδεια κατεπείγουσας χρήσης εντός ημερών. Αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα χθες ότι η χώρα ίσως παραλάβει μια πρώτη παρτίδα 200.000 δόσεων του εμβολίου μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Συνολικά, η χώρα θα προμηθευτεί 24 εκατομμύρια δόσεις του προϊόντος αυτού.

Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στο Μεξικό δήλωσαν ότι εντόπισαν χθες 11 ανθρώπους που ίσως να ήρθαν σε στενή επαφή με τον Μεξικανό πρόεδρο και πρόσθεσαν ότι τοπικοί αξιωματούχοι από τις περιοχές που επισκέφθηκε ο Λόπες Ομπραδόρ το Σαββατοκύριακο εργάζονται για τον εντοπισμό των επαφών του.

Αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι, περιλαμβανομένου του Λόπες Γκατέλ, που είναι αρμόδιος για τον συντονισμό της αντιμετώπισης της πανδημίας, έχουν δηλώσει ότι παραμένουν σε αυτοαπομόνωση και μέχρι στιγμής είναι αρνητικοί στον κορονοϊό. Άλλοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, έχουν επισημάνει ότι έχουν βρεθεί αρνητικοί, αλλά πρόκειται να υποβληθούν ξανά σε τεστ αυτή την εβδομάδα.

Ξεπερνάει την Ινδία

Το Μεξικό ξεπέρασε το τραγικό ορόσημο των εκατόν πενήντα χιλιάδων θανάτων μία ημέρα νωρίτερα.

Η χώρα οδεύει μέσα στα προσεχή εικοσιτετράωρα να ξεπεράσει τον απολογισμό της Ινδίας (153.587 θάνατοι ως χθες Τρίτη) και να βρεθεί στην τρίτη θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης αυτής.

Κι αυτό ενώ κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις