Κόσμος

Μεξικό: Ο πρόεδρος μπήκε σε εμπορική πτήση ενώ είχε συμπτώματα κορονοϊού

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ταξίδεψε με εμπορική πτήση ενώ είχε κορονοϊό, όπως αποκαλύφτηκε αργότερα.

Ο 67χρονος Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ότι έχει διαγνωστεί με κορονοϊό, λίγες ώρες αφού πήρε μια πτήση της Aeromexico, προκαλώντας ανησυχία για ότι ενδέχεται να έχει εκθέσει στον κορονοϊό πολλούς ανθρώπους. 

Ο εκπρόσωπός του Χεσούς Ραμίρες δήλωσε ότι οι αρχές επικοινωνούν με τους άλλους επιβάτες της πτήσης και ότι έχει γίνει σύσταση στους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον Λόπες Ομπραδόρ να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Ο Λόπες Ομπραδόρ εμφάνισε πυρετό την Κυριακή λίγο πριν την πτήση, ωστόσο μπήκε κανονικά στο αεροπλάνο παρ’ ότι δεν είχε κάνει τεστ.

Εξακολουθεί να έχει κάποια ήπια συμπτώματα συμπεριλαμβανομένου ελαφρού πονοκεφάλου, εξήγησε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ.

“Ο πρόεδρος τα πάει καλά δεν έχει άλλα συμπτώματα”, επεσήμανε ο υφυπουργός τονίζοντας ότι ο Λόπες Ομπραδόρ έχει καλή διάθεση.

Όλο και χειρότερα τα πράγματα στο Μεξικό

Την ίδια ώρα η πανδημία επιδεινώνεται στο Μεξικό. Τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα βρίσκονται στα όριά τους και οι κάτοικοι αναζητούν ιατρικό οξυγόνο. Με περισσότερους από 152.000 θανάτους από κορονοϊό να έχουν καταγραφεί επισήμως, το Μεξικό έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών παγκοσμίως και αναμένεται να ξεπεράσει την Ινδία τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ αυτών που ήρθαν σε επαφή με τον Λόπες Ομπραδόρ και τους συνεργάτες του στη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του το Σαββατοκύριακο είναι επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων και ο πρώην προσωπάρχης του Αλφόνσο Ρόμο.

11 άνθρωποι ίσως ήρθαν σε επαφή μαζί του

Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στο Μεξικό δήλωσαν ότι εντόπισαν χθες 11 ανθρώπους που ίσως να ήρθαν σε στενή επαφή με τον Μεξικανό πρόεδρο και πρόσθεσαν ότι τοπικοί αξιωματούχοι από τις περιοχές που επισκέφθηκε ο Λόπες Ομπραδόρ το Σαββατοκύριακο εργάζονται για τον εντοπισμό των επαφών του.

Αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι, περιλαμβανομένου του Λόπες Γκατέλ, που είναι αρμόδιος για τον συντονισμό της αντιμετώπισης της πανδημίας, έχουν δηλώσει ότι παραμένουν σε αυτοαπομόνωση και μέχρι στιγμής είναι αρνητικοί στον κορονοϊό. Άλλοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, έχουν επισημάνει ότι έχουν βρεθεί αρνητικοί, αλλά πρόκειται να υποβληθούν ξανά σε τεστ αυτή την εβδομάδα.

Η υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Όλγκα Σάντσες δήλωσε χθες ότι ο Λόπες Ομπραδόρ εξακολουθεί να εργάζεται με τηλεδιασκέψεις, ενώ τη Δευτέρα είχε συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Οι συζητήσεις για εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν θα γίνουν «κεκλεισμένων των θυρών» – Η Τεχεράνη έκλεισε ξανά τα Στενά του Ορμούζ
Η Τεχεράνη κατηγορεί τους εχθρούς της για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός μετά από αναχαίτιση «εχθρικού» drone - 89 νεκροί και 100 τραυματίες στον Λίβανο
Λίβανος
Ασίμ Μουνίρ: Πώς ο «αγαπημένος στρατάρχης» του Τραμπ τον έσωσε από το χείλος του γκρεμού την τελευταία στιγμή
Ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν έχει αναδειχθεί σε έναν απρόσμενο «παγκόσμιο ειρηνοποιό», μεσολαβώντας για την επίτευξη μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Ο Ασίμ Μουνίρ
Η οικογένεια του Μάθιου Πέρι ζητά τη μέγιστη ποινή για τη «βασίλισσα της κεταμίνης»: «Εσύ το προκάλεσες»
«Ο πόνος που προκαλέσατε σε εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες ανθρώπους, είναι μη αναστρέψιμος», έγραψε. «Δεν υπάρχει χαρά… Κανένα φως στο παράθυρο» δήλωσε η μητριά του ηθοποιού
Ο Μάθιου Πέρι