Κόσμος

Μεξικό: Ο πρόεδρος μπήκε σε εμπορική πτήση ενώ είχε συμπτώματα κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ταξίδεψε με εμπορική πτήση ενώ είχε κορονοϊό, όπως αποκαλύφτηκε αργότερα.

Ο 67χρονος Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ότι έχει διαγνωστεί με κορονοϊό, λίγες ώρες αφού πήρε μια πτήση της Aeromexico, προκαλώντας ανησυχία για ότι ενδέχεται να έχει εκθέσει στον κορονοϊό πολλούς ανθρώπους. 

Ο εκπρόσωπός του Χεσούς Ραμίρες δήλωσε ότι οι αρχές επικοινωνούν με τους άλλους επιβάτες της πτήσης και ότι έχει γίνει σύσταση στους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον Λόπες Ομπραδόρ να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Ο Λόπες Ομπραδόρ εμφάνισε πυρετό την Κυριακή λίγο πριν την πτήση, ωστόσο μπήκε κανονικά στο αεροπλάνο παρ’ ότι δεν είχε κάνει τεστ.

Εξακολουθεί να έχει κάποια ήπια συμπτώματα συμπεριλαμβανομένου ελαφρού πονοκεφάλου, εξήγησε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ.

“Ο πρόεδρος τα πάει καλά δεν έχει άλλα συμπτώματα”, επεσήμανε ο υφυπουργός τονίζοντας ότι ο Λόπες Ομπραδόρ έχει καλή διάθεση.

Όλο και χειρότερα τα πράγματα στο Μεξικό

Την ίδια ώρα η πανδημία επιδεινώνεται στο Μεξικό. Τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα βρίσκονται στα όριά τους και οι κάτοικοι αναζητούν ιατρικό οξυγόνο. Με περισσότερους από 152.000 θανάτους από κορονοϊό να έχουν καταγραφεί επισήμως, το Μεξικό έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών παγκοσμίως και αναμένεται να ξεπεράσει την Ινδία τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ αυτών που ήρθαν σε επαφή με τον Λόπες Ομπραδόρ και τους συνεργάτες του στη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του το Σαββατοκύριακο είναι επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων και ο πρώην προσωπάρχης του Αλφόνσο Ρόμο.

11 άνθρωποι ίσως ήρθαν σε επαφή μαζί του

Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας στο Μεξικό δήλωσαν ότι εντόπισαν χθες 11 ανθρώπους που ίσως να ήρθαν σε στενή επαφή με τον Μεξικανό πρόεδρο και πρόσθεσαν ότι τοπικοί αξιωματούχοι από τις περιοχές που επισκέφθηκε ο Λόπες Ομπραδόρ το Σαββατοκύριακο εργάζονται για τον εντοπισμό των επαφών του.

Αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι, περιλαμβανομένου του Λόπες Γκατέλ, που είναι αρμόδιος για τον συντονισμό της αντιμετώπισης της πανδημίας, έχουν δηλώσει ότι παραμένουν σε αυτοαπομόνωση και μέχρι στιγμής είναι αρνητικοί στον κορονοϊό. Άλλοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, έχουν επισημάνει ότι έχουν βρεθεί αρνητικοί, αλλά πρόκειται να υποβληθούν ξανά σε τεστ αυτή την εβδομάδα.

Η υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Όλγκα Σάντσες δήλωσε χθες ότι ο Λόπες Ομπραδόρ εξακολουθεί να εργάζεται με τηλεδιασκέψεις, ενώ τη Δευτέρα είχε συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Ο Χέγκσεθ κινδυνεύει με παραπομπή – Η οργή Ρεπουμπλιακανών μετά την εκλογική ήττα με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Ο Τραμπ στηρίζει τον Χέγκεθ εν μέσω διακομματικής πίεσης για παραπομπή - Μετά την ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές, αρκετοί νομοθέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα υποστηρίξουν την καθαίρεση, αν και η Γερουσία είναι απίθανο να τον απομακρύνει από το αξίωμα
Πιτ Χέγκσεθ
Ο CEO της Nvidia παραδέχτηκε την εξωσυζυγική του σχέση με Κινέζα κατάσκοπο: «Απάτησα την γυναίκα μου, πλήγωσα τα παιδιά μας»
Η Nvidia δηλώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι τέθηκαν σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ ή μυστικά της - Ο Χουάνγκ στηρίζει πλήρως την έρευνα και έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, μιλάει από το βήμα κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης «Invest in Germany» στο Βερολίνο
Άλυτος ο πολιτικός γρίφος στο Ισραήλ μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης: Η επιθυμία του Άιζενκοτ για συνασπισμό και τα «πυρά» Νετανιάχου σε αραβικά κόμματα
Ο Άιζενκοτ δήλωσε έτοιμος να υποδεχθεί στον συνασπισμό του μέλη του κόμματος Νετανιάχου, καθώς και μέλη του Θρησκευτικού Σιωνισμού, του ακροδεξιού κόμματος
Άιζενκοτ και Νετανιάχου
Στον «πάγο» οι διαπραγματεύσεις για τερματισμό του πολέμου στο Ιράν λόγω των αποτελεσμάτων των εκλογών στις ΗΠΑ - Για «πρόοδο» κάνει λόγο ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να διατάξει νέες επιθέσεις κατά του Ιράν, εφόσον σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης
Αμπάς Αραγτσί
Μακελειό στην Πολωνία: Ο δράστης ήταν οπλισμένος σαν «αστακός» και έφερε έμβλημα του Μαυρογένη – Σκότωσε την οικογένειά του στον ύπνο
Το έμβλημα του πειρατή Μαυρογένη με τον σκελετό και την ματωμένη καρδιά που φορούσε ο 24χρονος και το «δεν παίρνω αιχμαλώτους» που συμβολίζει
iStock
Ακτιβιστές κατέβασαν την γερμανική σημαία από το κοινοβούλιο της Γερμανίας και ύψωσαν την παλαιστινιακή - Τρεις συλλήψεις
Ένας 22χρονος αφαίρεσε την γερμανική σημαία μπροστά από την Ομοσπονδιακή Βουλή και κρέμασε μια παλαιστινιακή σημαία, ενώ δύο συνεργοί έκαναν live στο Tiktok - Τρεις συλλήψεις
Γερμανία: Ακτιβιστές κατέβασαν την γερμανική σημαία από το κοινοβούλιο και ύψωσαν την παλαιστινιακή – Τρεις συλλήψεις