Κόσμος

Μεξικό: Πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περίπου 10,3 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χθες Δευτέρα χωρίς ρεύμα στο Μεξικό, καθώς βλάβη στο δίκτυο έπληξε πολλές περιοχές της χώρας, αρχής γενομένης από την πρωτεύουσα και τα προάστιά της.

Η βλάβη στο δίκτυο προκλήθηκε από «χαμηλή συχνότητα στο σύνολο της επικράτειας», διευκρίνισε μέσω Twitter στις 14:29 (τοπική ώρα· 22:29 ώρα Ελλάδας) η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρισμού (CFE), ο φορέας που επιβλέπει τον τομέα.

Η σταδιακή αποκατάσταση της υπηρεσίας άρχισε λίγα λεπτά μετά, πρόσθεσε η CFE, προτού τελικά το δίκτυο επανέλθει σε ομαλή λειτουργία έπειτα από δύο ώρες.

Αρχικά η δήμαρχος της πόλης του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ, δήλωνε ότι η περιοχή που πλήττεται είναι η κοιλάδα του Μεξικού, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα και κοντινές πόλεις.

click4more: Κύκνος δεν έφευγε από τις γραμμές του τρένου επειδή θρηνούσε το ταίρι του (pic)

Όμως χρήστες ανέφεραν διακοπή της ηλεκτροδότησης και σε άλλες περιοχές, στις πολιτείες Χαλίσκο και Νουέβο Λεόν, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ.

Το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Ενέργειας (CENASE) ανέφερε από την πλευρά του ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφειλόταν σε «απόκλιση του εθνικού συστήματος διασύνδεσης μεταξύ του φορτίου και της παραγωγής ενέργειας», κάτι που οδήγησε «στην απώλεια περίπου 7.500 Μεγαβάτ (MW)».

Αν και σημειώνονται μερικές φορές διακοπές της παροχής σε ορισμένες περιοχές, οι βλάβες τόσο μείζονος κλίμακας στο δίκτυο είναι σπάνιες στο Μεξικό, χώρα 129 εκατομμυρίων κατοίκων

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στενά του Ορμούζ: Η «καρδιά» του πολέμου της Μέσης Ανατολής που δέχτηκε τα περισσότερα χτυπήματα – 20 νεκροί σε 68 «συμβάντα»
Αφού η συμφωνία Ουάσιγκτον-Τεχεράνης έγινε κομμάτια, η συχνότητα των επιθέσεων εντάθηκε και καταγράφεται κατά μέσο όρο ένα επεισόδιο κάθε σχεδόν τρεις ημέρες
στενα ορμουζ
Στο όριο το Ιράν μετά την απειλή των ΗΠΑ για «οικονομικό πόλεμο» – Πληθωρισμός 66% και νέος γύρος κυρώσεων
Οι χώρες που δεν συμμετέχουν στα αμερικανικά μέτρα είτε θα συνεισφέρουν «στην απομόνωση του Ιράν» ή θα υποστούν με τη σειρά τους κυρώσεις, ως ακόμη και έξωση από «το σύστημα του δολαρίου»
Ο Ντόναλντ Τραμπ 9
Γιατί δεν ήρθε η οικονομική «D-Day»: Προειδοποιητική «βολή» των ΗΠΑ στο Ιράν με κυρώσεις – «Θα ανατινάζαμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα»
«Οι ΗΠΑ δίνουν σε όλους την ευκαιρία να διορθώσουν την κακή συμπεριφορά τους» τονίζει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών αιτιολογώντας την απόφαση να μην επιβληθούν άμεσα οι οικονομικές κυρώσεις του Τραμπ
Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
10