Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεξικό: Πάνω από 2.700 οι θάνατοι από κορονοϊό! Συναγερμός σε γηροκομείο

Μεξικό: Πάνω από 2.700 οι θάνατοι από κορονοϊό! Συναγερμός σε γηροκομείο

Το Μεξικό κατέγραψε άλλους 197 θανάτους από κορονοϊό και 1.609 νέα κρούσματα μόλυνσης, δεδομένα που ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή σε 2.704 νεκρούς επί συνόλου 27.634 κρουσμάτων μόλυνσης.

Ωστόσο η μεξικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό χωρίς αυτό να έχει διαγνωστεί είναι πολύ υψηλότερος, πως είχε πιθανότατα ξεπεράσει ήδη την Κυριακή τους 104.000.

50 κρούσματα σε γηροκομείο

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 47 τρόφιμοι και τρία στελέχη του προσωπικού έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό σε οίκο ευγηρίας στην βόρεια πολιτεία Νουέβο Λεόν. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εστίες που έχουν εντοπιστεί στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας της πολιτείας Νουέβο Λεόν, ο Μανουέλ δε λα Ο, διευκρίνισε ότι στον οίκο ευγηρίας αυτόν, τον Casa de Retiro Luis Elizondo, ζουν 98 τρόφιμοι και εργάζονται 48 άνθρωποι. Το γηροκομείο βρίσκεται στον δήμο της Γουαδαλούπε, ανατολικά της πολιτειακής πρωτεύουσας Μοντερέι.

click4more: Αυτά τα φάρμακα προστατεύουν από τον κορονοϊό! Τι δείχνουν οι μελέτες

Ο Μανουέλ δε λα Ο ανέφερε ακόμη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των τροφίμων του γηροκομείου είναι τα 84 έτη, ότι το 40% πάσχει από διαβήτη και το 45% έχει αρτηριακή υπέρταση, τονίζοντας πως αποτελούν «ομάδα υψηλού κινδύνου».

Σύμφωνα με τον Δε λα Ο, οι 50 ασθενείς που επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 βρίσκονται σε «σταθερή» κατάσταση και τρεις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής γιατρός του γηροκομείου Φερνάντο Κουαντρό δήλωσε ότι το προσωπικό άρχισε να παρατηρεί συμπτώματα σε ορισμένους από τους γηραιότερους τροφίμους το Σάββατο, προτού γίνουν διαγνωστικά τεστ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις