Κόσμος

Μεξικό: Πιο αυστηρές ποινές για τους φόνους γυναικών και την κακοποίηση ανηλίκων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κάτω βουλή του Μεξικού ενέκρινε την αύξηση των ποινών που προβλέπονται για τις δολοφονίες γυναικών και τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, εν μέσω ενός κύματος διαμαρτυρίας μετά τον φόνο ενός επτάχρονου κοριτσιού σε προάστιο της πόλης του Μεξικού.

Οι βουλευτές ψήφισαν να αυξηθεί η ποινή για τις δολοφονίες γυναικών σε 45 με 65 χρόνια κάθειρξη από 40 με 60 που ήταν. Επίσης αυστηροποίησαν τις ποινές για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων σε 10 με 18 χρόνια κάθειρξη από 6 ως 13 που ήταν μέχρι τώρα.

Οι προτάσεις τώρα πρέπει να εγκριθούν από τη γερουσία.

Δολοφονία και βασανισμός 7χρονου κοριτσιού

Το πτώμα ενός 7χρονου κοριτσιού, της Φάτιμα Σεσίλια Αλντριγκέτ, βρέθηκε το Σάββατο μερικές ημέρες αφού ο φόνος μιας άλλης νεαρής γυναίκας από τον σύντροφό της είχε προκαλέσει αγανάκτηση στην κοινή γνώμη του Μεξικού.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δέχθηκε επικρίσεις από την οικογένεια της Αλντριγκέτ επειδή απέδωσε τους φόνους γυναικών στον «νεοφιλελευθερισμό» των προκατόχων του.

Χθες η αστυνομία της πόλης του Μεξικού ερεύνησε το σπίτι μίας γυναίκας η οποία εμφανίζεται σε εικόνες από κλειστό κύκλωμα να συνοδεύει την 7χρονη Φάτιμα από το σχολείο της την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal.

Λίγες ημέρες πριν την απαγωγή και τον φόνο της Φάτιμα πολλές γυναίκες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη για τον φρικτό φόνο της 25χρονης Ίνγκριντ Εσκαμίγια από τον σύντροφό της, ενώ έγραψαν με κόκκινη μπογιά το σύνθημα «κράτος γυναικοκτονιών» στη πόρτα του κοινοβουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά: Στο 50% οι δασμοί σε αυτοκίνητα και χάλυβα από 1η Ιανουαρίου 2027
«Κατασκευάστε στις ΗΠΑ και οι δασμοί είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ. Ο Καναδάς δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον σαν Πολιτεία!» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση στο Truth Social
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Το Ιράν καταρρέει πλήρως» έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social λίγο πριν τις ανακοινώσεις Μπέσεντ για την οικονομική D-Day
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ αναμένεται να παρουσιάσει νέα σκληρότερα οικονομικά μέτρα κατά του Ιράν σε συνέντευξη Τύπου στις 20.00 ώρα Ελλάδας
Ντόναλντ Τραμπ
Στους gamers ψάχνει για κατασκόπους η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας – Στόχος οι κυβερνοεπιθέσεις της Ρωσίας
Σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph, πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, Bundesnachrichtendienst (BND), θα παρευρεθούν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ video games στον κόσμο, την Gamescom 2026 της Κολωνίας
Gamer