Κόσμος

Μεξικό: Σώοι και οι 22 αλλοδαποί που είχαν απαχθεί από ενόπλους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι μεξικανικές αρχές τελικά διέσωσαν τους 22 ξένους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Κουβανοί και Αϊτινοί, οι οποίοι είχαν απαχθεί από ενόπλους που εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί στο κεντρικό Μεξικό.

Οι ένοπλοι απήγαγαν επίσης 16 Μεξικανούς όταν εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Sol y Luna στην Ματεουάλα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 195 χιλιομέτρων βόρεια της Σαν Λουίς Ποτοσί, της ομώνυμης πρωτεύουσας της πολιτείας.

Οι Μεξικανοί αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα, αλλά για τους ξένους υπηκόους χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση διάσωσης σε απομακρυσμένη περιοχή δίπλα στον δρόμο μεταξύ της Ματεουάλα και της πολιτειακής πρωτεύουσας, διευκρίνισε ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Αρτούρο Γκάρσα Χερέρα.

Οι ξένοι επρόκειτο να μεταφερθούν στην πόλη Σαν Λουίς Ποτοσί για να τους παρασχεθεί τροφή και ιατρική βοήθεια. Το γραφείο του Γκάρσα δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με την διάσωσή τους ή με το αν κάποιοι από τους ξένους τραυματίστηκαν.

Παρότι οι περισσότεροι από τους ξένους που διασώθηκαν ήταν Αϊτινοί και Κουβανοί, νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι μεταξύ αυτών βρίσκονταν κάποιοι πολίτες της Βενεζουέλας, ανέφερε επίσης το γραφείο του Γκάρσα σε ανακοίνωσή του. Τρεις ανήλικοι και μια έγκυος βρισκόντουσαν επίσης ανάμεσα στους ξένους που διασώθηκαν.

click4more: Καλιφόρνια: Θρίαμβος για τον Γκάβιν Νιούσομ! Κέρδισε το δημοψήφισμα και παραμένει κυβερνήτης

“Θα ενημερώσω το ινστιτούτο μετανάστευσης ώστε να εμπλακεί καθώς δεν γνωρίζουμε το μεταναστευτικό καθεστώς αυτών των ανθρώπων”, σημείωσε επίσης ο Γκάρσα.

Πολλοί μετανάστες που ελπίζουν να καταφέρουν να φτάσουν στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους στο ταξίδι τους προς τη χώρα αυτή και έχουν αναφερθεί απαγωγές, εκβιασμοί, βιασμοί ακόμη και φόνοι. Κάποιοι αναγκάζονται να δουλέψουν για τα καρτέλ των ναρκωτικών, τα οποία μάχονται για τις διαδρομές που ακολουθεί το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Τον Ιούνιο, οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι περίπου 3.300 μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στο Μεξικό από τον Ιανουάριο λόγω της αμερικανικής συνοριακής πολιτικής έχουν απαχθεί, βιαστεί, πέσει θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων ή δεχθεί επίθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κέιτι Ζακαράια αποθεώνει τον Τραμπ στο πρώτο της μήνυμα μετά την απόλυση της από τον Λευκό Οίκο – «Είναι υπέροχος»
«Κανείς δεν θα κάνει ποτέ την Αμερική σπουδαία με τον τρόπο που το έκανε και συνεχίζει να το κάνει αυτός. Ήταν τιμή μου να εργάζομαι γι' αυτόν», έγραψε λίγο μετά την αποχώρησή της
H Κέιτι Ζακαράια με τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ μπλοκάρει κυρώσεις κατά της Ρωσίας που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο – «Είναι για το συμφέρον των ΗΠΑ»
Τις είχε υπογράψει μόλις τον Σεπτέμβριο - Η αναστολή των κυρώσεων έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την συμφωνία με την Ρωσία για το ρωσικό ντίζελ
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν
Κέιτι Ζακαράια: Η βραχύβια Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που «ξηλώθηκε» μέσα σε 5 μέρες – Κατέρριψε το «ρεκόρ» του Άντονι Σκαραμούτσι
Ο σάλος με την αυτοαποκαλούμενη «δικηγόρο» που ανέλαβε τη θέση της Λέβιτ και δεν άντεξε ούτε μία εβδομάδα καθώς ο Τραμπ την... «έδιωξε νύχτα»
Katie Zacharia
18
Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχει μαγική λύση για την ενέργεια – Προστασία της ΕΕ σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο
«Η Ευρώπη πρέπει να επιμείνει στην ενεργειακή μετάβαση, με στόχο την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές, καθαρές και εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές και η πυρηνική ενέργεια» υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου 2026 5
«Το Ιράν δεν σκοπεύει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» δήλωσε ο Πεζεσκιάν – «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο»
Ο Ιρανός πρόεδρος απορρίπτει τις κατηγορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο και καταγγέλλει τις αμερικανικές κυρώσεις ως «αδικαιολόγητες και απάνθρωπες»
Μασούντ Πεζεσκιάν