Κόσμος

Μεξικό: Βιντεοπαιχνίδι «όπλισε» το χέρι 11χρονου μαθητή για το μακελειό σε σχολείο

Επηρεασμένος από βιντεοπαιχνίδι φέρεται να ήταν ο 11χρονος που εισέβαλε σε σχολείο στο βόρειο Μεξικό, άνοιξε πυρ, σκότωσε μια δασκάλα, τραυμάτισε τουλάχιστον 6 άτομα πριν αυτοκτονήσει.

Ο Χόρχε Ζερμένο, ο δήμαρχος της πόλης Τορεόν, δήλωσε ότι το αγόρι στο Μεξικό πυροβόλησε και σκότωσε τη δασκάλα προτού βάλει τέλος στη ζωή του μέσα στο ιδιωτικό σχολείο Colegio Cervantes. Τουλάχιστον 5 μαθητές και άλλος ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν επίσης.

«Είναι μια τραγωδία. Είναι πολύ, πολύ θλιβερό που ένα 11χρονο αγόρι μπήκε στο σχολείο με δύο όπλα» είπε ο Ζερμένο σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το σημείο του εγκλήματος, διακρίνονται δύο άνθρωποι να κείτονται, πιθανόν στο πάτωμα του σχολείου, μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ τα πρόσωπά τους τα έχουν καλύψει με σεντόνια. Ένα πιστόλι βρίσκεται ανάμεσά τους.

Από την πλευρά του ο Μιγκέλ Ριγκουέλμε, ο κυβερνήτης της πολιτείας Κοαουίλα, όπου βρίσκεται η πόλη Τορεόν, είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι το παιδί, η μητέρα του οποίου πέθανε πριν από μερικά χρόνια, δεν είχε προβλήματα στο σχολείο.

«Είχε καλή συμπεριφορά, όμως, είπε σε κάποιους συμμαθητές τους ότι “σήμερα είναι η ημέρα”».

«Αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι το αγόρι είχε επηρεαστεί από ένα βιντεοπαιχνίδι», συμπλήρωσε.

Click4more: Μαθητής μπήκε με όπλο στο σχολείο και άνοιξε πυρ! Νεκροί και τραυματίες

Ο Μιγκέλ Ριγκουέλμε εξήγησε ότι ο 11χρονος μαθητής είχε, όπως όλα δείχνουν, επηρεαστεί από ένα βίαιο βιντεπαιχνίδι με πυροβολισμούς, το Natural Selection και είχε φορέσει ένα μπλουζάκι διακοσμημένο με το λογότυπό του κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το παιδί προσπάθησε να «κάνει αναπαράσταση» σκηνών του παιχνιδιού.

Το βιντεοπαιχνίδι το δημιούργησε μια εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η Unknown Worlds Entertainment, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει σχετικά.

Οι εικόνες από το σχολείο που έγινε η επίθεση είναι άκρως σκληρές.

https://twitter.com/P_Enfoque/status/1215669597090783232

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο Λούβρου: Βέλγοι TikTokers έκαναν ρεζίλι την ασφάλεια μετά την κλοπή των κοσμημάτων – Κρέμασαν το πορτρέτο τους δίπλα στη Μόνα Λίζα
Πέρασαν τον πίνακά τους σε κομμάτια μέσα σε σακούλα από ψώνια - «Την επόμενη μέρα, λάβαμε ένα σχόλιο που έλεγε ότι ο πίνακας ήταν ακόμα εκεί»
Άνδρας κρεμάει πίνακα σε τοίχο
«Δεν θέλω να μένω μόνος με τη μαμά»: Τα λόγια του 9χρονου που δολοφονήθηκε με κουζινομάχαιρο από τη μητέρα του στην Ιταλία
Ο 9χρονος Τζιοβάνι είχε πει σε έναν ψυχολόγο ότι δεν ένιωθε άνετα όταν ήταν μόνος με τη μητέρα του - Ιταλικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο πατέρας είχε δώσει ως δώρο στον γιο του ένα smartwatch για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Ο 9χρονος Τζιοβάνι που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τη μητέρα του στην Ιταλία 7
Συνελήφθη ο «Πίπο» Τσαβαρία ο μεγαλύτερος ναρκοβαρόνος του Ισημερινού, που είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού, Τζον Ράιμπεργκ, που βρίσκεται στην Ισπανία μαζί με τις αστυνομικές αρχές, χαρακτήρισε τη σύλληψη «ιστορική ημέρα» για τη χώρα
Η στιγμή της σύλληψης του «Πίπο» Τσαβαρία