Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Μεξικό: Βρέθηκαν πτώματα και ανθρώπινα μέλη στην πόλη Μοντερέι

Μεξικό: Βρέθηκαν πτώματα και ανθρώπινα μέλη στην πόλη Μοντερέι

Ανατριχίλα προκαλεί η είδηση που έρχεται από το Μεξικό και η οποία αναφέρει ότι τα ακρωτηριασμένα και διαμελισμένα πτώματα 12 ανθρώπων βρέθηκαν πεταμένα σε επτά τοποθεσίες σε όλη την μητροπολιτική περιοχή του Μοντερέι σε ένα κύμα βίας που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της βιομηχανικής πρωτεύουσας της χώρας.

Τα αποτρόπαια ευρήματα στο Μεξικό ξυπνούν μνήμες από την αιματηρή περίοδο στα χρόνια του 2010 όταν οι διαμάχες των καρτέλ κυριαρχούσαν στην πόλη και πτώματα ανθρώπων βρίσκονταν να κείτονται στους δρόμους ή να κρέμονται από γέφυρες.

Αυτή η βαρβαρότητα έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στο Μοντερέι, το οποίο πρόσφατα επιλέχτηκε ως τοποθεσία για το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Tesla.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα γεγονότα της Τρίτης δείχνουν να είναι μια συντονισμένη επίθεση και πιθανόν να προκλήθηκαν από μια εσωτερική διαμάχη στους κόλπους κάποιας εγκληματικής οργάνωσης που εδρεύει στην πολιτεία Ταμαουλίπας.

“Από τα μηνύματα που βρέθηκαν (κοντά στα πτώματα) υπάρχει κάποια συσχέτιση”, δήλωσε ο Πέδρο Ζαρντόν, ο εισαγγελέας της πολιτείας Νουέβο Λεόν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων χθες το μεσημέρι.

Φωτογραφίες των υποτιθέμενων μηνυμάτων που κυκλοφόρησαν στον τοπικό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδηλώνουν ότι οι φόνοι διαπράχτηκαν από το Βορειοανατολικό Καρτέλ και ήταν αντίποινα για την φερόμενη διείσδυση της οργάνωσης.

Το γραφείο του εισαγγελέα δεν επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις