Κόσμος

Μεξικό: Χωρίς τέλος ο πόλεμος των συμμοριών στο Ακαπούλκο – Βρέθηκαν διασκορπισμένα επτά πτώματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ακόμη ένα αιματοκύλισμα συγκλονίζει το Μεξικό, με το Ακάπουλκο να γίνεται αυτή τη φορά θέατρο της φρίκης και να παραμένει μία από τις πόλεις, σε όλον τον κόσμο, που πληρώνουν “βαρύ” φόρο αίματος στα καρτέλ ναρκωτικών. Τρανή απόδειξη η δολοφονία επτά ανθρώπων, τα πτώματα των οποίων διασκορπίστηκαν σε διάφορα μέρη.

Τα τρία πτώματα βρέθηκαν σε πορτμπαγκάζ ταξί το βράδυ του Σαββάτου (06.07.2024), και τα υπόλοιπα τέσσερα ανακαλύφθηκαν χθες Κυριακή σε διάφορα άλλα σημεία του Ακαπούλκο, ανακοίνωσαν οι αρχές σχετικά με τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό.

«Λαμβανομένων υπόψη των γεγονότων των τελευταίων ωρών, αποφασίστηκε να ενισχύσουμε την επιχειρησιακή ανάπτυξή μας σε διάφορους τομείς και ζώνες προτεραιότητας στο Ακαπούλκο», ανακοίνωσε το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας Γκερέρο.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία «ενίσχυσε τις επιχειρησιακές ενέργειές της και την επιτήρηση μέσω βίντεο στις δημόσιες συγκοινωνίες, στις αγορές και στις συνοικίες με υψηλή εγκληματικότητα».

Πεδίο μάχης το Μεξικό

Το Ακαπούλκο που τον περασμένο Οκτώβριο καταστράφηκε από τον ισχυρό τυφώνα, ανήκει σε μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις σε όλον τον κόσμο, μιας το 2023 καταγράφηκαν 1.890 φόνοι.

Στα τέλη του Ιουνίου βρέθηκαν άλλα πέντε πτώματα ανδρών σε δρόμο που οδηγεί στο Ακαπούλκο έχοντας δεμένα τα χέρια τους ενώ αναστάτωση προκάλεσε και η άγρια δολοφονία του Σαλβαδόρ Βιγιάλμπα που εκτελέστηκε σε αυτοκινητόδρομο, λίγες μέρες αφού εξελέγη δήμαρχος της πόλης Κοπάλα.

Η δράση των συμμοριών ναρκωτικών έχει στοιχήσει τη ζωή σε 450.000 ανθρώπους ενώ από το 2006 που ο τότε πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε τον «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών, (ενισχύοντας τις ένοπλες δυνάμεις στο εσωτερικό του Μεξικού για να περιορίσουν τα καρτέλ), αγνοούνται συνολικά άλλοι 100.000.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ηχηρή παρέμβαση της Ζιζέλ Πελικό για απόφαση – σκάνδαλο με ανήλικους βιαστές στη Βρετανία: «Ο βιασμός είναι έγκλημα»
«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη που αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν ουσιαστικά να κερδίσουν ξανά την ελευθερία τους, τη στιγμή που τα θύματα υποφέρουν τόσο σκληρά» είπε η γυναίκα - σύμβολο της Γαλλίας
Η Ζιζέλ Πελικό
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο – «Έκανε πτήση περίπου 80 χιλιομέτρων» λένε οι Νοτιοκορεάτες
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μετά τις 19 Απριλίου, όταν η χώρα είχε κάνει δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς
Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα