Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μελάνια εσύ, σούπερ σταρ! «Μέσα» στο… δείπνο των Τραμπ για τους Μακρόν [pics, vids]

Μελάνια Τραμπ Μακρόν επίσημο δείπνο

Από την επίσκεψη του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν στις ΗΠΑ η μεγάλη κερδισμένη δεν ήταν άλλη από τη Μελάνια. Το πρώτο επίσημο δείπνο της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ ήταν μια αποθέωση για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Ήταν το πρώτο μεγάλο τεστ για τη Μελάνια Τραμπ και φαίνεται πως η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου πέρασε με… άριστα τις εξετάσεις. Το επίσημο δείπνο, το πρώτο από την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ, προς τιμήν του ζεύγους Μακρόν είχε όλα όσα έπρεπε: χλιδή και την απουσία… απρόοπτων. Έλειπαν οι celebrities και οι… Δημοκρατικοί. Αλλά αυτό μάλλον δεν ήταν απόφαση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.

Η Μελάνια Τραμπ έκλεψε ξανά την παράσταση μέσα στη Chanel λαμπερή τουαλέτα της. Και δεν δυσκολεύτηκε να στρέψει πάνω της όλα τα βλέμματα. Όχι μόνο από την Μπριζίτ Τρονιέ, που φόρεσε Louis Vuitton κρεμ τουαλέτα, με μακριά μανίκια και χρυσές λεπτομέρειες.

Μελάνια Τραμπ Μακρόν επίσημο δείπνο

«Έσβησε» από τον… χάρτη τη μεγάλη της «αντίπαλο» Ιβάνκα Τραμπ και όλες τις κυρίες που παραβρέθηκαν στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Γάλλου προέδρου και της συζύγου του, το βράδυ της Τρίτης στον Λευκό Οίκο.

https://twitter.com/IvankaTrump/status/988985316257214467

Η αποθέωση του Τραμπ στη Μελάνια

Ακόμα και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ αποθέωσε τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια της πρόποσής του. Του είχε… ψήσει το ψάρι στα χείλη νωρίτερα βέβαια. Τη χαρακτήρισε απόλυτα απίστευτη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Την ευχαρίστησε για την οργάνωση του δείπνου και όπως είπε δημιούργησε μια βραδιά που όλοι θα θυμούνται για πάντα.

Και υψώνοντας το ποτήρι του για την πρόποση, ευχήθηκε η φιλία του με τον Εμανουέλ Μακρόν να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος προτίμησε να… αποφύγει τις κακοτοπιές. Και μίλησε στα γαλλικά κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του. Ο πρόεδρος της Γαλλίας ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του για την τιμή να είναι ο πρώτος ηγέτης για τον οποίο διοργανώθηκε επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο. Και μίλησε για την αδιάρρηκτη φιλία ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Οι καλεσμένοι

Οι πρώτοι που έφτασαν ήταν η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ. Αμφότεροι, άλλωστε, είναι κορυφαίοι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου. Η Πρώτη Κόρη επέλεξε (ατυχώς μάλλον…) ένα ροζ βραδινό φόρεμα, αξίας σχεδόν 14.000 δολαρίων.

Ιβάνκα Τραμπ – Τζάρεντ Κούσνερ

Ακολούθησαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και η σύζυγός του Κάρεν.

Μάικ και Κάρεν Πενς

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους ήταν ο CEO της Apple Τιμ Κουκ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ (που πήγε… ασυνόδευτη), ο ιδιοκτήτης του Fox News (και όχι μόνο) Ρούπερ Μέρντοχ με τη σύζυγό του Τζέρι Χολ.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν με τη σύζυγό του
Ο νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον με τη σύζυγό του
Ο (απερχόμενος) εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν και η σύζυγός του
Ρούπερτ Μέρντοχ – Τζέρι Χολ
Μόνη και στα ασπρόμαυρα η Κριστίν Λαγκάρντ
Ο Χένρι Κίσινγκερ και η σύζυγός του
Ο CEO της Apple, Τιμ Κούκ

Οι αφίξεις στον Λευκό Οίκο

130 ήταν οι καλεσμένοι στο δείπνο προς τιμήν του ζεύγους Μακρόν. Έλειπαν στελέχη των Δημοκρατικών από το Κογκρέσο και δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον Λευκό Οίκο. Ο μοναδικός Δημοκρατικός που έλαβε πρόσκληση ήταν ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Τζον Μπελ Έντουαρντς. Κι αυτό εξαιτίας της σχέσης που έχει η πολιτεία με τη Γαλλία.

Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις